Non kovid pacijenti u Čačku zabrinuti, gde će da se leče

  0
  436

  Ispred grudnog odeljenja čačanske bolnice u toku je postavljanje šatora za pacijente koji čekaju pregled u kovid ambulanti, saznaje portal Nova.rs. Nadležni su se odlučili za ovaj korak jer je, kako kaže naš sagovornik iz ove zdravstvene ustanove, priliv pacijenata veliki.

  U šatoru će imati grejanje zbog nepovoljnih vremenskih uslova, odnosno hladnoće.

  “Od danas je i odeljenje neurologije predviđeno za kovid pacijente, a odmah nakon preseljenja (neurologije) na očno, oko podneva primljeno je šestoro kovid pacijenata”, navodi izvor portala Nova.rs iz Opšte bolnice Čačak i dodaje da je šestoro zaposlenih sa očnog odeljenja zaraženo virusom korona.

  Dodaje i da je interno odeljenje preseljeno na urologiju, palijativa je pretvorena u respiratorni centar, a urologija prebačena na ortopediju.

  Inače, v. d. direktora čačanske bolnice dr Miroslav Sretenović izjavio je ranije da se sa povećanjem kovid bolesnika ova ustanova vraća u kovid sistem, te da će se hiruške intervencije obavljati samo u hitnim slučajevima koje podrazumevaju i zahvate kod pacijenata obolelih od malignih bolesti.

  Ova vest je naišla na negodovanje u čačanskoj javnosti. Naša sagovornica C.M. kojoj je suprug imao infarkt zgrožena je ovakvim postupkom nadležnih.

  “Moj muž je imao dva blaža srčana udara, on sada ne može da ode ni na kontrolu u bolnicu koja mu je zakazana pre trećeg talasa korone. Ovo stvarno nema smisla”, navela je C.M. za Nova.rs.

  Sličnog stava je i S.M. čija dvadesettrogodišnja kći ima poblem sa plućima.

  “Dete mi koristi pumpicu. Imala sam problem i u drugom talasu korone kada nisam mogla ni na kontrolu da je odvedem. Sada je ista situacija”, kaže ona za naš portal.

  Podsetimo, od ponedeljka, 2. novembra ulazak u bolnički krug zbog nepovoljne epidemiološke situacije onemogućen je svima, osim zaposlenima, trudnicama i pripadnicima vojske i policije.

  POSTAVI ODGOVOR

  Molimo Vas unesite svoj komentar
  Molimo Vas unesite ovde ime