Nastavljena sednica Skupštine grada

0
207

ČAČAK – Raspravom o izveštajima ustanova kulture, odbornici Skupštine grada Čačka nastavili su danas sednicu, na čime dnevnom redu je više od 40 tačaka.

Odbornici raspravljaju o izveštajima Narodnog muzeja, Umetničke galerije „Nadežda Petrović“, Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“, Međuopštinskog istorijskog arhive, zatim Ustanove za Kulturno obrazovnu delatnost „Kosta Novaković“, Centra za stručno usavršavanje Čačak, Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razviju „Zračak“, Centra za socijalni rad, Naučno-tehnološkog parka.

Odbornici bi trebalo da daju saglasnost na programe rada Gradskog pozorišta Čačak za 2019. godinu, kao i komunalne policije.

Na dnevnom redu je predlog operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda u ovoj godini, zatim pribavljanje rešenja kako bi se izgradio toplovod u Ljubićskoj ulici i kanalizacija u Gornjoj i Donjoj Trepči, Mojsinju i Stančićima.

Pred odbornicima su i predlozi o izgradnji Plana detaljne regulacije industrijske zone Konjevići, obrazovanju Saveta za populacionu politiku grada Čačka, obrazovanja Komisije za rešavanje stambenih potreba ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca, kao i rešenje o utvrđivanju većeg broja dece u vaspitnim grupama u predškolskim ustanovama čiji je osnivač Grad.

Raspravljaće se i o taksi prevozu, Odluci o građevinskom zemljištu, promeni pojedinih članova radnih tela.

Komisija za kadrove i mandatno imunitetska pitanja predložila je Skupštini da se za novog direktora Umetničke galerije „Nadežda Petrović“ izabere diplomirani ekonomista iz Čačka Branko Ćalović.

Prvog danas zasedanja, odbornici su raspravljali o završnom računu budžeta grada za 2018. godinu, kao i o izveptajima javno komunalnih preduzeća.

Sednici i danas ne prisustvuje deo odbornika opozicije.

Zbog rekonstrukcije Skupštinske sale, sednica se održava u Domu kulture u Prijevoru.

MNA, Foto – ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime