Narednog vikenda 18. „Kupusijada“

0
394

Nakon jednogodišnje pauze, tradicionalna manifestacija 18. „Kupusijada 2021“ biće organizovana u Mrčajevcima od 17. do 19. septembra. Grad Čačak, koji je pokrovitelj, finasirao je programske aktivnosti i tehničku organizaciju sa milion i po dinara.

Za održavanje „Kupusijade 2021“ dobijena je saglasnost republičkog Kriznog štaba za suzbijanje Kovida, a prema čijim preporukama su preduzete sve neophodne epidemiološke mere.

 Manifestaciji će moći da prisustvuju samo oni koji imaju dokument o preležanoj bolesti Kovid 19, negativnom testu ili imunizaciji. Takođe, biće postavljen punkt za brzo testiranje za one koji nemaju pomenute sertifikate.

Kako su najavili organizatori, očekuje se bogat i raznovrstan kulturno-umetnički program. Manifestacija počinje u petak, 17. septembra  u 18,30 časova koncertom kulturno-umetničkih društava. U subotu, 18. septembra u 18 časova je svečano otvaranje i podizanje zastave. U nedelju 19. septembra u 9 sati počinje takmičenje u kuvanju kupusa, a u 19 časova je proglašenje pobednika i dodela nagrada.

Kulturno-umetnički program u organizaciji Turističke organizacije Čačak biće održan na trgu u Mrčajevcima. Ove godine, zbog epidemioloških mera, ugostiteljski objekti se neće nalaziti na javnim, već na privatnim površinama. Organizatori „Kupusijade 2021“ apeluju na sve posetioce da budu maksimalno odgovorni i da se pridržavaju svih epidemiloških mera.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime