Najlepši izložbeno – prodajni prostor u Zablaću napravili najmlađi

0
310

ČAČAK/ZABLAĆE – Po oceni članova redakcije info-lider, najlepši izložbeni deo na ovogodišnjoj manifestaciji „Plodovi zapadnog pomoravlja“ napravili su učenici OŠ „Vladislav Petković Dis“, koji su zajedno sa svojim profesorima likovnog i vajarstva napravili razne ukrasne predmete, a sav prihod je namenjen njihovim bolesnim drugarima.

 

Učenica ove kuće znanja, Ana Milutinović, koja pohađa osmi razred nam je to i potvrdila u svojoj izjavi.

„Iz godine u godinu učestvujemo na ovoj smotri. Sa profesorima likovnog – Lelom Tomašević i crtanjem, vajarstva i slikarstva – Aleksandrom Ćosić Marinković, pravimo ukrasne šolje, magnete, tegle, razglednice, figure i prodajemo ovde kako bismo pomogli oboleloj deci. Sve smo ovo napravili na časovima jer želimo da pomognemo bolesnoj deci“, istakla je ona i podsetila da su, nezavisno od ove manifestacije, prikupljali novac i u školi za Luku, Minu….

Oni se ponose time jer njihova škola nosi ime, kako kažu, jednog od najvećih srpskih književnih stvaralaca.

I dan kada stiže proleće, 9. maj je datum Disovog rođenja (1880.god). Srećni smo jer i Čačak ima manifestaciju „Disovo proleće“čak od 1964. godine, koja je prerasla u tradiciju i proslavila naš kraj. Nadamo se da će i njegova kuća koja se nalazi ovde u centru Zablaća biti preuređena, jer će to za nas biti velika čast“ , poručili su ovi mali, a VELIKI LJUDI u glas.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime