„Nadam se da ću umreti pre nego što ubica mog sina izađe iz zatvora“

0
76

Dr Goran Mileusnić iz Čačka, otac mučki ubijenog studenta Miloša (25), kog je iz čista mira na ulici izbo nožem Neđeljko Đurović iz Požarevca, kazao je danas nakon izricanja presude da nije zadovoljan visinom kazne od 30 godina zatvora koja je izrečena ubici.

Optuženi Neđeljko Đurović, Foto:Instagram

On je u razgovoru za portal Nova.rs napomenuo da sudija nije izrekla maksimalnu kaznu jer je u vidu imala olakšavajuće okolnosti, to jest da Đurović ranije nije osuđivan.

„Nisam zadovoljan visinom kazne, ali jesam radom sudije koja nije dozvolila ni optuženom ni njegovom braniocu da opstruiraju postupak. Suđenje je trajalo predugo, ali ni to nije krivica sudije, već sistema. Nema kazne kojom bih mogao biti zadovoljan, jer nijedna kazna ne može da mi vrati dete“, kazao je dr Mileusnić za naš portal.

On dodaje da će se priključiti žalbi tužilaštva na visinu kazne, o čemu će potom odlučivati Apelacioni sud.

„Samo se nadam da neću biti živ kad ubica mog sina odsluži kaznu i izađe na slobodu“, kazao je dr Mileusnić.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu izrekao je danas prvostepenu presudu i osudio na 30 godina zatvora  Neđeljka Đurovića,  poznatijeg pod nadimkom Ubica s Tvitera. Zločin koji je zaprepastio Srbiju dogodio s eu ranim jutarnjim satima 27. januara 2019. u Ulici Dimitirja Tucovića na Zvezdari, gde je ubijeni stanovao. Njega je na ulici presreo Đurović i iz čista mira izbo nožem.

Nesrećni mladić je preminuo u Urgentnom centru, a Đurović je ubrzo uhapšen u zgradi „Inexa“ u Ulici kraljie Marije. Tokom saslušanja u policiji ispričao je da je tokom noći pio pelinkovac i da je ujutro izašao napolje s idejom na nekom oduzme život, nezadovoljan sopstvenim. kasdnije je promenio iskaz tvrdeći d aon nije odgovoran za ubistvo mladića.

Ovaj zločin pokrenuo je lavinu protesta širom zemlje, a organizatori, inače Miloševi drugovi iz rodnog grada, skupljali su potpise kako bi Đurović bio osuđen na maksimalnu kaznu. To međutim nije bilo moguće jer je doživotni zatvor kasnije ubačen u Krivični zakonik, a maksimalna kazna od 40 godina bila je i ona koju je tužilac tražio u svojim završnim rečima.

Nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime