MIONICA – Desanki i Jeleni za večnost

0
167

MIONICA – Povodom 120 godina od rođenja najveće srpske pesnikinje Desanke Maksimović i 85 godina od rođenja poznate glumice Jelene Jovanović Žigon proteklog vikenda je u velikoj sali Kulturnog centra odigrana scensko-muzička poema “Desanki i Jeleni u čast“.

Uprkos tome što je nedavno napustila životnu scenu Jelena Jovanović Žigon se zahvaljujući video i zvučnim efektima baš na dan svog rođenja pojavila u punom sjaju u glavnoj ulozi scensko-muzičke poeme, govoreći stihove velike Desanke Maksimović.

Kazivala je o neprolaznosti ljubavi i to u Mionici na mestu gde je prvi i poslednji put promovisala svoju knjigu “Simonida kao poetska inspiracija“ u kojoj je sabrala pesme o najmlađoj kraljici u srpskoj istoriji. U ovoj nesvakidašnjoj predstavi nastupili su i Jelenina ćerka glumica Ivana Žigon, unuci Stefan i Anja, kao i baletski umetnici Željko Grozdanović i Malina Stojanović. Autori plesne koreografije su Ana i Svetozar Krstić, a u uvodnoj reči o životu i delu Desanke Maksimović i Jelene Jovanović Žigon govorila je glumica Vjera Mujović.

Izvor – Sajt opština Mionica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime