Ministar Stefanović otvorio novu zgradu Policijske uprave u Čačku i najavio zapošljavanje 40 policajaca

0
508

ČAČAK – Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otvorio je danas novu zgradu u okviru Policijske uprave Čačak i najavio da će u ovoj godini uprava dobiti oko 40 novih policijskih službenika koji će pojačati rad na terenu i obezbediti da se građani ovog okruga osećaju sigurnije i bezbednije, objavljeno je na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

 

Nastavljamo opremanje policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova se i u Policijskoj upravi u Čačku potrudilo da izgradnjom nove zgrade za potrebe policije pokaže da brine o ljudima koji rade možda i najteži posao u našoj zemlji – rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da je ova policijska uprava u prethodnoj godini dobila 21 novo vozilo i nove uniforme i dodao da je otvaranjem i novih prostorija Ministarstvo želelo da unapredi kvalitet uslova rada policijskih službenika u Čačku.

Prema njegovim rečima, kroz nove investicije, nove softvere, tehniku, renoviranje postojećih i otvaranje novih prostorija, Ministarstvo stvara uslove da policija bude efikasnija i spremnija da odgovori na sve izazove.

Stefanović je naglasio da je zapošljavanje novih policajaca jedna od ključnih stvari koje su važne i za Policijsku upravu Čačak.

Tokom 2019. godine ova Policijska uprava dobiće gotovo 40 novih policajaca, koji će ovde doći posle završetka osnovne policijske obuke. Pojačaćemo rad na terenu i kroz snažniju patrolnu delatnost obezbedićemo da se stanovnici čitavog ovog kraja, koji pokriva Policijska uprava Čačak, osećaju bezbednije i sigurnije – rekao je Stefanović.

Ministar Stefanović tokom posete Policijskoj upravi Čačak razgovarao je sa policijskim službenicima o problemima sa kojima se suočavaju u radu, ostvarenim rezultatima, ali i o tome kako da se njihov rad unapredi i bude bolji i efikasniji.

Mediji nisu pozvani da prisustvuju današnjem događaju. Nova zgrada Policijske uprave nalazi se u nastavku stare i ima površinu oko 1.000 kvadratnih metara. Kako Morava info nezvanično saznaje, u novom objektu nalaziće se kancelarije, laboratorije i ostale prostorije koje su važne za normalno funkcionisanje čačanske policije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime