Milan Vasić – Gluma je moj život, ne posmatram je kao profesiju

0
432

ČAČAK – Na glumu više ne gledam kao na profesiju, to je moj život, mada, dok sam studirao nisam tako mislio, izjavio je za info-lider, Milan Vasić prilikom nedavnog gostovanja u Čačku. Međutim, kako kaže, kada je bio na trećoj i četvrtoj godini studija i počeo da radi shvatio je da to njegov jedini put i pravac.

Nekada ume da bude naporno, ali nikada posao ne treba shvatati stresnim i teškim, jer često ulogu odigra odlično, a katakada je i dobro – dovoljno, smatra on.

“Trenutno radim dve predstave , jednu sa prištinskim pozorištem , “Gogoljeva ženidba”, a ona će premijerno biti izvedena 8. oktobra u gračaničkom Domu kulture. Time će, ujedno, biti proslavljen i jubilej – sedam decenija postojanja Narodnog pozorišta u Prištini”, rekao je Vasić, dodajući da je ovo sjajno delo režirao Milan Karadžić.
Uperedo sa njom, tumačiće i lik jednog Avganistanca u predstavi “Cvet iz Kabula”, po, kako ocenjuje, sjajnom tekstu Ivana Lalića u režiji Darjana Mihajlovića.

“Pored mene glumačku postavu čine Feđa Stojanović, Nikola Šurbanović , Neda Arnerić, Mina Sovtić, Branko Vidaković i Lena Bogdanović “, precizirao je Vasić, dodajući da se premijera očekuje tokom novembra 2018. godine.

U obe predstave tumači glavne uloge, ali su likovi, ocenjuje, sjani. Posebno ističe da ga je za ovu ulogu preporučio Duško Kovačević, koga nikada nije upoznao.

“To je za mene velika čast, on je legenda, institucija. Dajem sve od sebe da budem najbolji, ali nekada je dovoljno i biti samo dobar”, ponovio je Vasić.

Obožava da radi sa kolegama koje poznaje i koji su mu prijatelji, kao što je slučaj sa glumcima prištinskog pozorišta. Uživa i tokom putovanja na probu, za vreme njenog trajanja, ali i u predstavama.

“Isto tako, volim Feđu, Nedu, Baneta, jer su pre svega dobri ljudi. Nisu mi omiljene predstave sa kolegama koji nemaju talenta, ali, ipak, najvažnije je, i u ovom poslu biti dobar čovek”, rekao je Vasić.

Upitan za neprimerene sadržaje koje svakodnevno gledamo na TV sa nanacionalnim frekvencijama, on kaže da ne postoji države u kojoj to nema i dodaje da je to stiglo u Srbiju iz Engleske i drugih brojnih zemalja.

“Protivnik sam toga, to je šljam, jedina poenta rijalitija je sex i tuča. Prva Farma koja je emitovana je, čini mi se, imala neki smisao. Bila je tu njiva, gajenje biljaka, muža krava, a ovo sada je smešno. Najavljivali su brodove, čamce, a jedino što sam video je sex i tuča”, zaključio je popularni glumac.

Inače, Milan Vasić je rođen u mestu Ropotovo, kod Kosovske Kamenice 1979 godine. Upisao je Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini, Odsek glume, u klasi profesora Svetozara Rapajića na kome je i diplomirao.

Popularnost je stekao ulogom u filmu “Konji vrani” Ljubiše Samardžića, a kasnije ulogom u seriji “Ono naše što nekad bejaše”. U seriji “Ranjeni orao”, je glumio lik Maše. Naredna velika uloga mu je bila u seriji “Jesen stiže, Dunjo moja”. Godine 2005. dnevni list “Politika” je Milana predstavio kao ličnost iz domena glume koja je obeležila tu godinu. Pre nego što je počeo da se bavi glumom profesionalno je igrao fudbal u Kosovskoj Kamenici, a u srednjoj školi je trenirao rukomet. Takođe je pet godina igrao u lokalnom folklornom ansamblu. Zaposlen je u Narodnom pozorištu u Prištini sa izmeštenim sedištem u Kosovskoj Gračanici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime