Ove godine na FTN 345 mesta

0
110

Fakultet tehničkih nauka u Čačku ovog meseca počinje sa upisom nove generacije studenata. Prijavljivanje kandidata počinje narednog ponedeljka, 17. juna i trajaće sedam dana.

Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku je prošle subote okončana besplatna pripremna nastava koja je bila organizovana za sve predmete koji su deo prijemnog ispita. U subotu 15. juna buduće brucoše čeka probni prijemni.

FTN

Očekujemo da će se budući brucoši na probnom prijemnom osloboditi treme ali da se istovremeno upoznaju i sa procedurom polaganja i težinom zadataka. Ove godine ispitne aktivnosti kreću nešto ranije i traju malo duže. Prijava na konkurs počinje 17. i traje do 24 juna, uključujući i subotu. Prijenni ispit biće održan 3. jula, a upis na fakultet od 8. do 12. jula izjavio je prodekan FTN prof. dr Milan Plazinić.

Kvote za upis na neki od smerova Fakulteta tehničkih nauka u Čačku ostale su na nivou prošlogodišnjih.

Upis na naš fakultet ima pravo 345 studenata, od čega je 260 na teret budžeta. Školarina za samofinansirajuće studente iznosi 81.000 dinara i jedna je od nižih u Srbiji.  I ove godine FTN upisuje studente na šest studijskih programa: Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, Mehatronika, Informacione tehnologije, integrisane studije Tehnike i informatike, Inženjerski menadžment i Preduzetnički menadžment, za prijemni ispit se polaže jedan od predmeta koji su ponuđeni za određeni studijski program.  Pozivam i srednjoškolce iz okolnih zemalja da dođu, jer se mogu školovati pod istim uslovima kao i studenti koji su rođeni u Srbiji — zaključuje Plazinić.

Očekivano, najveće interesovanje i ove godine biće na studijskom smeru informacione tehnologije. Prošle godine je za 130 mesta konkurisalo više od 200 kandidata.

ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime