Knjiga „Put ljubavi lavirintom života“ jedna od najlepše dizajniranih na ovogodišnjem sajmu

0
1186

ČAČAK – Knjiga „Put ljubavi lavirintom života“ je jedinstvena po mnogo čemu, ali to treba čitaoci da ocene, izjavio je za info-lider autor i izdavač ovog dela, Dušan Krstić.

On je ujedno i dizajner knjige, a po mišljenju publike sa ovogodišnjeg Međunarodnog sajma, jedna je od najlepše dizajniranih koje su predstavljene publici.

    

„Štand je bio lepo posećen zahvaljujući njihovom Predsedniku Đošić Miodragu, izuzetnom čoveku. Veliku zahvalnost dugujem i pesnikinji Nataši Radulović koja me je pozvala da budem gost na štandu Srbski kulturni centar Ćirilica i promovišem svoju knjigu“, rekao je Krstić.

On je, kako kaže, umetnička fina duša koja je ceo život posvetila kreaciji na dobrobit svih.

„Umetnička fotografija kojom sam se bavio od školskih dana, čitanjem, pisanjem zanimljivih pesama u rimi , crtanjem, slikanjem, grafičkim dizajnom, putovanjima je samo delić onoga što prožima moju dušu koja je uzrastala uz Veru i Dobročinstvo. Osećaj duše je zabeležen kroz reči i slike u knjizi ,,Put ljubavi lavirintom života“. Duša puna ljubavi je prenela slike iz života na papir kroz priče, citate, pesme koje su jako poučne i mudre, duhovno uzdignute jer su od samoga Boga… Knjiga pod nazivom: Knjiga Dobročinstva i Ljubavi nastala i živi svoj put na Blagodet svih duša koje je čitaju i kojima će prihod biti darivan. Za pomoć deci kojoj bude bila potrebna pomoć u svakom smislu po Božijoj promisli…“, istakao je on.

Recenzija knjige:

Glas misli prožete kroz predivnu knjigu Ljubavi i humanosti, kreativne duše, Dušana Krstića, govori o nesebičnosti duha, o potrebi za jačanjem njenih vrednosti, o složenosti osećanja i značaju ljubavi, nekako je danas zanemarena, a Dušan ima “ sredstva“ prodora u naš zaboravljeni svet gde se duša najlepše oseća, svet Ljubavi i slobode. Svestrano prikupljeni slogani velikih umova, ukomponovanih veštim perom inicijativnog pisca u želji da javno podstakne potrebu za ljubavlju, stvara svoju prvu knjigu.
Autor povezuje svoja razmišljanja koristeći umetnički finu mrežu otvorenih odgovora na mnoga životna pitanja, vizuelno i literarno niže spoj do čitaoca.

Knjiga dugo pisana govori o predanom odabiru autora potpuno slobodnog da da sebi “ zaštitni znak“, bilo da je poezija, ili kratka priča. Originalan, na zadatu temu sebi, odgovara jasno, braneći duhovnost, naglašavajući ljubav. Ona menja svet, čoveka, istraživanjem, i sama forma misli upakovane željom za ostvarenim duhovno jakim čovekom daje viziju budućnosti koju deli sa nama.
Lako oblikovana promenama, po njemu, ljubav i njena čistota rešenje su za svetlosni put sreće među ljudima. Život nije drama, niti filmski scenario, već iskušenje. Upravo o tome darovito pero piše gradeći identitet svom umetničkom radu, a samim tim, nas poziva na razmišljanje govoreći da je ispravan put, samo put čistog srca, iskrenosti, mirne savesti u saglasju sa pravilima koje nalaze naša pravoslavna crkva i vera.
Posebno mi je zadovoljstvo što je knjiga humanitarnog karaktera, što je meni dato da ja, kao pisac, a ne kao recenzent, dam svoje viđenje i ukažem na poruku autora, koji je svoj prostor dao i našoj zajedničkoj pesmi.

Sve pohvale za odličnu pisanu reč, i moja topla preporuka svim ljubiteljima lepih misli i dobre knjige, istakla je recezent ovog dela, Marina Milosavljević

Inače, Krtić je rođen 28.03.1966 god u Prijepolju. Od svoje pete godine živi i radi u Čačku sa zvanjem Mašinskog tehničara- konstuktora, zaposlen u Remontnom zavodu pri Ministarstvu Odbrane.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime