1 C
Cacak
Ned, 29 nov, 2020, 06 : 24
Naslovna Politika Jeremić: One koji su izašli na Vučićeve izbore ne vidimo kao partnere

Jeremić: One koji su izašli na Vučićeve izbore ne vidimo kao partnere

0
49

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će ta stranka nastupati samostalno, uz koordinaciju sa „saborcima iz bojkota“.

Jeremić: One koji su izašli na Vučićeve izbore ne vidimo kao partnere 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

„One koji su izašli na Vučićeve izbore, ne vidimo kao partnere – kako one koji su prešli izborni cenzus, tako i one koji nisu“, rekao je Jeremić na sednici Glavnog odbora Narodne stranke, održanoj u Čačku.

Jeremić je kazao da su apsolutni prioriteti Narodne stranke rad na terenu i priprema za eventualne izbore.

Glavni odbor dao je mandat Predsedništvu Narodne stranke da odluči da li će i u kojem formatu učestvovati u eventualnom dijalogu o izbornim uslovima, ako se on bude vodio uz posredovanje Evropske unije.

„Srbija je danas jedina u Evropi, uz Belorusiju, koja ima upitnost legitimiteta izabranih institucija i parlament bez opozicije, a analitičari i profesionalne diplomate Srbiju klasifikuju kao hibridni režim“, rekao je Jeremić.

Po njegovim rečima, Srbije je danas „hibrid tiranije, korupcije, nemorala, kriminala i izdaje“.

„Srbija je danas dostigla dubinu kojoj niko nije mogao da se nada kada je poslednji put na demokratski način 2012. godine menjana vlast. Danas se borimo protiv kriminalno-državne hidre koja nas je dovela u situaciju da se pitamo da li je moguće demokratskim i mirnim sredstvima promeniti vlast i izboriti priliku za buduće generacije“, dodao je predsednik Narodne stranke.

Foto naslovna – N1

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime