Izložba umetničkih fotografija ARLEMM-a na 85. Vukovom saboru u Loznici

0
468

U okviru 85. po redu Vukovog sabora, najstarije kulturne manifestacije u Srbiji, a u saradnji sa Centrom za kulturu Vuk Karadžić iz Loznice, ARLEMM umetnički karavan će danas stići na loznički gradski trg. Autor pokretne multimedijalne izložbe fotografija je Dragana Selaković, koja je svojim umećem dočarala dešavanja sa prošlogodišnjeg ARLEMM-a.

Posetioci izložbe na otvorenom će biti u prilici da se bliže upoznaju sa ARLEMM festivalom, koji zauzima bitno mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Izložba se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Arilje, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva omladine i sporta i kompanija Extreme intimo i Telenor.

Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti, negovanje duhovnosti i razvoj ekološke svesti.

Ono što povezuje Vukov sabor i ARLEMM, jednu od najmasovnijih kulturnih manifestacija u regionu, jeste posebna umetnička i kulturna vrednost, neophodna da bi se jedno društvo zdravo razvijalo.

Izložba u Loznici će biti postavljena do 14. septembra, posle čega kreće na svoje sledeće odredište – na 53. Mokranjčeve dane u Negotinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime