Izložba „S motivom na put”

0
227

GORNJI MILANOVAC – Organizacija “Re Crafts” klaster za revitalizaciju tradicionalnih zanata u Srbiji, predstaviće u sredu, 20. februara 2019. od 12h u Modernoj galeriji Kulturnog centra svoj projekat “S` motivom na put”. Izložbu će otvoriti poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, a o ciljevima i misiji “Re Craftsa” govoriće Vesna Rusić, osnivač i direktorka.

Naziv projekta “S motivom na put”, simbolizuje odlazak mladih na školovanje u inostranstvo i rad i život u dijaspori. Na taj put se uvek nosi draga stvar (predmet, amajlija, ili generalno nazvano ”motiv”, nešto što podseća na Srbiju). S druge strane i mi, iz matice kad odlazimo u posetu našima u dijasporu nosimo ”motiv” koliko god taj pojam široko doživljavali.

Projekat je nastajao i razvijao se u periodu od sedam godina, od 2011. do 2018. godine i označava krunu aktivnosti koje je “Re Crafts” realizovao u tom razdoblju, istovremeno na dve lokacije, u Firenci i u Beogradu. U Firenci je predstavnica naše organizacije završila osnovne studije i master na akademiji “Di Belle Arti”, a u Beogradu su proizvodi koje smo u međuvremenu razvijali i usavršavali, dobili finalni oblik, spreman za brendiranje.

Tokom realizacije projektnih aktivnosti u Firenci nastao je umetnički duo koji sačinjavaju Kamila Bannach, fotografkinja iz Varšave i Marina Rusić iz Beograda, slikarka koja živi i radi u Firenci od 2011. Fotografije koje ćete videti na izlozbi, njihova su kreacija. Umetnice će Milanovačkoj publici predstaviti svoje portfilije.

O važnosti povezivanja i saradnje sa lokalnom samoupravom govoriće Ana Hadžić, antropolog – etnolog i koordinator u “Re Craftsu” za komunikaciju sa KC Gornji Milanovac.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime