Izabran novi dekan Agronomskog fakulteta u Čačku

0
560

ČAČAK – Novi dekan Agronomskog fakulteta u Čačku je prof. dr Tomo Milošović sa katedre za voćarstvo i vinogradarstvo, saznaje Regionalna informativna novinska agencija RINA.

Na današnjoj sednici Saveta ove visokoškolske ustanove prisustvovalo je 16 članova, od kojih je 13 glasalo za profesora Miloševića, a tri listića su bila nevažeća.

Naučno – nastavno veće Agronomskog fakulteta predložilo je na zasedanju profesora Tomu Miloševića za novog dekana, koji je na sednici veća 8. novembra, dobio 26 glasova, ili osam više od sadašnjeg dekana, dr Vladete Stevovića.

Inače, Tomo Milošević rođen je 5. februara 1960. godine u Čačku. Osnovnu školu je završio u Prislonici i Preljini, a gimnaziju u Gornjem Milanovcu. Studije na agronomskom fakultetu u Čačku je upisao 1979. godine, a diplomirao 1983.

Poslediplomske studije je upisao 1984. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu, a magistrirao 1987.

Doktorsku disertaciju pod nazivom “Uticaj podloga na dinamiku sadržaja mineralnih i organske materije u nekim vegetativnim i reproduktivnim organima šljive“ odbranio je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu 1992. godine.

Zasnovao je radni odnos na Agronomskom fakultetu 23. oktobra 1984. godine na radno mesto i u zvanju asistenta-pripravnika, stekavši do danas sva zvanja na Fakultetu. Redovni je profesor za užu naučnu oblast Voćarstvo od 2003. godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Dosadašnji dekan agronomskog fakulteta u Čačku bio je prof. dr Vladeta Stevović sa katedre za ratarstvo i krmno bilje.

Izvor: RINA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime