I dalje se malo zna o problemima invalida

0
186

ČAČAK – Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Čačak, organizovao je danas uličnu akciju “Svi smo ravnopravni – pogledaj život iz moje perspektive“, sa ciljem da se građani informišu o položanju u društvu osoba sa invaliditetom.

Snježana Risimović iz Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Čačak, kaže da su dosadašnje ankete pokazale da se malo zna o problemima sa kojima se sureću invalidi.

– Svaki put kada smo u kontaktu sa gradskim vlastima, apelujemo da budemo što vidljiviji, da ljudi koji zapošljavaju vide da i osobe sa invaliditetom žele i mogu da rade. Jedna od akcija je bila da mlade osobe sa invaliditetom podstaknemo da što više učestvuju u zajednici, a radili smo i jednu radionicu ‘Mladi bez invaliditeta’ da njima ukažemo na prava i probleme ove populacije stanovništva – naglasila je Risimović.

Akcija se održava u sklopu programa “Mladi aktivni i jednaki, gradimo zajednice bez predrasude”, koje sprovodi Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Kragujevac u saradnji centrima iz Čačka i Jagodine, a finansira Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

Podaci pokazuju da je u gradu između osam i deset odsto osoba sa invaliditetom.

Izvor: MNA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime