Gornji Milanovac – Uspešna godina iza članova Opštinskog veća

0
501

GORNJI MILANOVAC – Na dvadesetoj ovogodišnjoj sednici Opštinskog veća, a ukupno pedeset i petoj od kada predsedava predsednik Kovačević, članovi ovog tela odlučivali su o trideset i devet tačaka, nakon čega je prvi čovek Gornjeg Milanovca sumirao ovogodišnji rad ovog organa.

Osvrnuvši se godinu dana unazad predsednik Kovačević je rekao da je ovo bila jedna uspešna godina u kojoj su svi zajedno dosta radili:

„Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac u ovoj godini imalo je puno posla. Održali smo dvadeset sednica što znači da smo dosta radili i doneli dosta akata iz naše nadležnosti. Pokušali smo da ispratimo sve investicije koje dolaze sa Republike i investicije koje su planirane preko Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.“

Predsednik je iskoristio priliku i zahvalio se svim članovima Opštinskog veća koji su predano radili kako je rekao ne samo na sednicama ovog tela, već i kroz svoje angažovanje u okviru oblasti iz svoje nadležnosti:

„Hteo bih da istaknem da nas čeka još napornija 2019. godina kada su u pitanju realizacije pojedinih investicija i iskreno se nadam da će članovi Opštinskog veća i tom zadatku da priđu na pravi način. Mislim da smo sve planirane i značajnije investicije u 2018. godini uradili, a sama činjenica da je održano dvadeset sednica opštinskog veća govori o tome koliko smo akata iz nadležnosti Opštinskog veća doneli.“

 

Većnici su danas usvojili predlog novog Statuta opštine Gornji Milanovac, a usvojen je i predlog odluke o pristupanju izradi Stambene strategije opštine Gornji Milanovac za period od 2019. do 2029. godine. Predsednik Kovačević je rekao da je svaka lokalna samouprava u obavezi da donosi Stambenu strategiju na period od deset godina: „Ona će biti upodobljena sa Planom generalne regulacije opštine Gornji Milanovac koji je na snazi i koji će se revidirati do 2025. godine. To podrazumeva kada, koliko i na kojim mestima može biti izgrađen neki stambeni prostor.“

Članovi Opštinskog veća usvojili su i Odluku o načinu određivanja cene ostvarivanja delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji opštine Gornji Milanovac. „Novim zakonom je predviđeno da jedinice lokalne samouprave imaju manje učešće u ceni vrtića po detetu, a sa druge strane data je mogućnost da veće učešće plaćaju roditelji. Imajući u vidu položaj opštine Gornji Milanovac i negativan prirodni priraštaj, mi smo se odlučili da i to bude jedan vid podsticaja, tako da će sredstva koja izdvajaju roditelji za 2019. godinu ostati na nivou 2018. godine“, zaključio je Kovačević.

Na današnjem zasedanju usvojeni su i finansijski planovi svih javnih preduzeća i ustanova sa teritorije opštine Gornji Milanovac za narednu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime