Gornji Milanovac – Stanovi za interno raseljena lica 2020. godine

0
406

GORNJI MILANOVAC – Predsednik opštine, Gornji Milanovac  Dejan Kovačević danas je potpisao Memorandum o razumevanju sa predsetavnicima Danskog saveta za izbeglice. Predmet ovog memoranduma je saradnja potpisnika MoR-a u okviru projekta „Podrška dostojanstvenim stambenim rešenjima i održivom načinu života raseljenih i povratnika u Srbiji“, koji finansira EU posredstvom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Ovaj projekat je skladu sa Nacionalnom strategijom za rešavanje pitanja izbeglih i interno raseljenih lica i nastojanjima Vlade Republike Srbije da unapredi životne uslove izbeglih, interno raseljenih lica i povratnika po sporazumu o readmisiji u Srbiji i u skladu sa loklanim akcionim planom Opštine Gornji Milanovac za rešavanje pitanja raseljenja.

Cilj projekta, podrška Opštini u nalaženju i realizaciji održivih odgovarajućih rešenja za socijalno ugrožena interno raseljena lica i povratnike po sporazumu o readmisiji, biće postignut kupovinom jednog seoskog domaćinstva, izgradnjom jednog montažnog objekta i dodelom paketa građevinskog materijala za dve individualne kuće. Korisnicima seoskog domaćinstva će takođe biti obezbeđen materijal za renoviranje kuće ili potreban nameštaj ili oprema koja će obezbediti dostojanstvenije uslove života.

Za montažne kuće biće obezbeđen osnovni nameštaj i bela tehnika.Ovaj projekat će realizovati Danski savet za izbeglice do 29.februara 2020.godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime