Gornji Milanovac – Nov asfalt za kilometar puta u Sinoševićima

0
276

GORNJI MILANOVAC – Kako odmiče građevinska sezona broj asfaltiranih putnih pravaca na teritoriji opštine Gornji Milanovac se značajno povećava.

U Mesnoj zajednici Takovo, selu Sinoševići asfaltirano je 1000 metara putnog pravca. Ove radove obišao je predsednik opštine Dejan Kovačević i tom prilikom rekao da se ovogodišnja građevinska sezona uspešno privodi kraju:

„Ovde je asfaltiran jedan kilometar puta uz učešće građana. Vrednost investicije je 4.200.000,00 dinara.“

Kovačević je dodao da opština Gornji Milanovac svake godine postavlja rekord kada je reč o asfaltiranju lokalnih i nekategorisanih puteva:

„Ove godine smo asfaltirali dvadeset i jedan putni pravac nekategorisanih puteva, devet putnih pravaca lokalnih puteva će takođe biti završeno, kao i tri gradske ulice. U ulici Dragiše Nikolića radovi se privode kraju, a do kraja ovog meseca će početi da se rekonstruišu i ulica Miloša Velikog i Železnička ulica.“

Prema njegovim rečima, plan lokalne vlasti za sledeću godinu kada je reč o infrastrukturnim radovima još je ambiciozniji.

Miroslav Vukašinović iz Sinoševića izjavio je da za svojih šezdeset godina nije zapamtio da je ovo selo imalo jednu stopu asfalta:

„Da se sada Mesna zajednica i njen predsednik nisu angažovali ne bismo dobili ni ovo što se sada radi. Hvala Bogu je krenulo da se radi, pa ćemo videti za dalje.“

On je dodao da je devet kuća iz ovog sela učestvovalo svojim sredstvima u asfaltiranju i da su uz pomoć opštine Gornji Milanovac ovi radovi završeni:

„Selo bez asfalta i bez struje nije selo. Bez obzira što smo mi na trinaest kilometara od centra grada, mladi su odlazili iz sela zato što nije bilo puta“, rekao je Vukašinović.

Takođe je rekao da ovim asfaltom dosta se olakšavao posao poljoprivrednim proizvođačima kako za plasman robe, mleka i svih poljoprivrednih proizvoda.

Uspon koji je asfaltiran zadavao je velike muke meštanima Sinoševića prema rečima predsednika Mesne zajednice Takovo, Milana Živanića: „Sada kada je urađen asfalt dosta lakše će se čistiti sneg, brže će se topiti i olakšava se prilaz kućama. Bitno je da smo počeli da radimo, a naredne godine idemo sa novim planovima.“ On je istakao da je ovo asfaltiranje veoma značajno i za meštane, ali i za mlade koji su ostali na selu kako bi selo nastavilo da živi.

Sajt – opština Gornji Milanovac

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime