Futsal – Srbija gosti Španiju u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
151

ČAČAK/GORNJI MILANOVAC – Čačak i Gornji Milanovac biće domaćini dve međunarodne utakmice futsala između Srbije i Španije u futsalu (U19). Prvi meč igra se 15.januara u Sportskoj hali „Breza“ u Gornjem Milanovcu, dok se isti rivali dan kasnije sele u Čačak. Meč u Sportskoj dvorani „Mladost“ u Atenici biće odigran u sredu 16.januara od 19 časova. Ulaz na obe utakmice je besplatan.

– Velika je čast igrati sa mladom reprezentacijom u Čačku i Gornjem Milanovcu. Čačak je grad sa bogatom futsal istorijom i Čačani vole futsal. Moram reći da su i moji koreni iz Konjevića i na to sam veoma ponosan. Nadam se da ćemo imati solidnu podršku sa tribina,jer nam je veoma neophodna.U goste nam dolazi reprezentacija Španije ,koja je među četiri najbolje reprezentacije na svetu u uzrastu do 19 godina. Biće veoma teško, ali mislim da je vreme da odigramo na visokom nivou ove dve utakmice i pokažemo koliko smo napredovali, kako kroz ekipe u kojima naši momci igraju i treniraju, tako i kroz sva okupljanja reprezentacije do sada – rekao je selektor Srbije Vladimir Jovanović.

– Futsal je sport u kome podjednako morate igrati i srcem i „glavom“ , a uz to morate biti fizički prespremni. Videćemo u dvomeču koji sledi na kom smo nivou i ovo će biti idealna provera da vidimo gde se trenutno nalazimo po kvalitetu. Ovi momci zaslužuju podršku jer su poslednje 2 godine svog života posvetili svom napretku i kvalifikacijama za prvo EP do 19 godina –  istakao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime