Fudbalerke Sloge 036 ambiciozno u novu sezonu

0
1130

Kraljevo – Devojčice Sloge 036 koje se takmiče u okviru Razvojne lige Srbije sa velikim žarom kreću od sutra u novu sezonu kada se sastaju sa ekipom Karađorđa u Topoli sa početkom u jedanaest časova.

Veliki stimulans im pruža trener Dejan Đilas, kao i njihovi roditelji koji ne propuštaju skoro ni jedan njihov susret. Naravno, sve to ne bi moglo da funkcioniše na najbolji mogući način da nije i brojnih sponzora među kojima se ističe veliki zaljubljenik u sport i fudbal Zoran Krljar koji svaku priliku iskoristi da im na bilo koji način pruži podršku.

Anđela  Drobnjak je izrazila nadu da će treća bit sreća, budući da su prethodne dve sezone zauzele drugu poziciju na tabeli.

„Očekujem da ćemo se u ovoj sezoni naći na vrhu tabele  tako na najbolji način krunisati višegodišnji rad, jer već u narednoj će većina devojčica zaigrati u seniorskom timu, a neke saigračice možda i promeniti klupske boje ukoliko nastave školovanje u nekom drugom gradu“, izjavila je centarforka Sloge 036.

Njihov šef stručnog štaba kaže da je veoma važno raditi na popularizaciji ženskog fudbala.

„Pozivam sve devojčice da se priključe našem timu, jer , pre svega , članarina se ne plaća. Međutim ono što je važnije deca se na taj način druže, pravilno razvijaju i i stiču sportski duh koji je veoma bitan za njhove dalje ciljeve i borbu kroz život „, istakao je Đilas.

Inče, nedavno se juniorkama priključila i devetogodišnja Iva Mihajilović koja obožava fudbal, iako pravo na takmičenje ima tek sa dvanaest.

„Brat mi trenira fudbal nekoliko godina, ali ja sam bolja od njega“, izjavila je mlada nada kraljevačkog fudbala i dodala da u budućnosti očekuje veliku karijeru.

 

Seniorke posle jednogodišnje pauze otpočinju takmičenje u Drugoj ligi Zapadne Srbije

Zbog kadrovskih problema početkom prošle sezone nakon samo jedne odigrane utakmice seniorke Sloge 036 su odustale od takmičenja. Kao i juniorke i one imaju velika očekivanja od predstojećeg nadmetanja. Najavljuju žestoku borbu za sam vrh tabele i ulazak u Prvu ligu Srbije.

Trener Darko Đukić kaže da ih na treninzima neće štedeti jer moraju u svakoj utakmici pružiti maksimum.

„Ova liga broji mali broj klubova i svaki kiks nas može koštati veoma važnih bodova. Radićemo naporno, kao što sam već i napomenuo i iskreno se nadam da će se trud isplatiti“, naglasio je on.

Istog stava je i kapitenka i najiskusnija igračica koja je promenila više klubova, Irena Đorđević.

„Obećavam da ćemo vredno trenirati, jer je najbitniji kontinuitet. U svakom susretu ostavljaćemo srce na terenu i pokušati da dođemo do zacrtanog cilja, odnosno vodeće pozicije na tabeli“, istakla je napadačica Sloge.

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime