Formirana nova politička snaga – Nacionalni centar čiji je stožer Nova Srbija

0
410

Na skupu koji je sinoć održan u sali Skupštine opštine Stari grad, u Beogradu formiran je novi opozicioni blok – Nacionalni centar čiji stožer je Nova Srbija. Oko Nove Srbije okupile su se rodoljubivo orjentisane stranke i pokreti, među kojima su Srpska narodna odbrana, Narodni radnički pokret, Srpsko-ruska partija Vukovi, Narodni pokret „Dinara – Drina – Dunav“, Srpski četnički pokret i Beogradski front. Na skupu su pozvane sve rodoljubive snage kojima je do zdrave države da se priključe novoformiranom Nacionalnom centru.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić poručio je da je nova politička snaga u Srbiji okupljena oko ideje obnove državnosti Srbije, kao i oporavka srpske privrede i poljoprivrede. On je dodao da je aktuelna vlast dovela Srbiju na ivicu propasti i da su Srbiji potrebne zdrave snage koje će raditi na njenom oporavku i naglasio da je Nacionalni centar takva snaga. Ilić je poručio da je nova spolitička snaga okupljena oko jednog zajedničkog cilja – ozdravljenja Srbije.

„Posebno mi je zadovoljstvo što Nacionalnom centru pristupaju mladi ljudi, među kojima je i Beogradski front, koji je večeras sa nama“, rekao je predsednik Nove Srbije.

On je kritikovao poteze aktuelne vlasti i istakao da je samo na izgradnji puteva „ova vlast oštetila građane Srbije za 700 miliona evra“.

– Tome moramo da stanemo na put! Srbiji moraju da se vrate institucije koje poslednjih godina uopšte ne funkcionišu. Država bez institucija i nije država – poručio je Ilić u svom govoru.

Predsednik Srpske narodne odbrane Mirko Jović poručio je okupljenima da je došlo vreme da se ponovo krene u borbu za odbranu i obnovu Srbije i pozvao sve one kojima je Srbija na prvom mestu da se pridruže Nacionalnom centru.

Predsednik Narodnog radničkog pokreta Saša Rudić je istakao kako su sve tradicionalne vrednosti u Srbiji nestale i dodao da je značajno da se Srbi vrate korenima.

Potpredsednik Narodnog radničkog pokreta Vilibald Erić rekao je kako u Srbiji nikada nije bila „crnja situacija u sferi medija“ i dodao da se novinarstvo svelo samo na kopiranje tuđih tekstova i na tabloide. On je dodao da je došlo vreme da se novinari vrate izvornom novinarstvu, da budu slobodni istraživači u svom poslu.

Predsednik udruženja „Beogradski front“ Nemanja Petrović koji je najavljen kao predstavnik mladih poručio je da “mladi neće da idu iz Srbije i da žele da aktivno učestvuju u političkom životu “.

“Imamo dug prema precima, ali još više prema potomcima od kojih smo samo pozajmili Srbiju da od nje napravimo zdravo mesto za život novih generacija”, rekao je Petrović.

Među brojnim gostima bili su i nacionalni umetnik Olivera Lola Adžić, proslavljeni estradni umetnik Branimir Đokić, predstavnici Srpske pravoslavne crkve i ambasada Slovačke i Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime