Ekipa ČAAK-a vicešampion u krosu

0
210
U subotu 31. oktobra 2020. godine u Zaječaru održano je Prvenstvo Srbije u krosu na kome je nastupilo oko 200 takmičara iz 37 klubova.Takmičenje ima pojedinačni i ekipni karakter, gde ekipu čine po tri takmičara u svakoj kategoriji. Boje atletskog kluba ČAAK  branilo je 17 atletičara i svi su velikim zalaganjem na stazi postigli odlične rezultate u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Ovogodišnje Prvenstvo Srbije je održano u okviru krosa RTS – a na kome su nastupali učenici osnovnih škola.
Pehar.jpg
AK ČAAK 2 mesto na Ekipnom Prvenstvu Srbije
U trci mlađih pionira na 1500 metara Vuk Grujić je zauzeo 2. mesto, Andrej Cvetić je zauzeo 3. mesto dok je Vasilije Matković bio sedmi. Ova tri takmičara ČAAK – a su zauzeli 1. mesto u ekipnom plasmanu. Moramo napomenuti da su ova tri dečaka rođena 2009 godine, a u ovoj kategoriji se takmiče dečaci rođeni 2007 godine i mlađi.
Malo sportske sreće nedostajalo je u trci na 1000 metara mlađim pionirkama Đurđi Đokić, Jani Janković, Marti Jezdimirović, Nađi Jović i Nađi Vasiljević da se domognu pobedničkog postolja, ali su donele značajne bodove za ekipni plasman.
Vuk, Andrej, Vasilije.jpg
Prvaci Srbije za mlađe pionire (ekipno)
U trci mlađih juniora na 5000 metara Ognjen Nikolić imao je svoj najbolji ovogodišnji nastup. Ubedljivom pobedom aktuelni vicešampion Balkana oprostio se od mlađe juniorskog staža i najavio dobre rezultate i u idućoj sezoni.
Ognjen je zajedno sa Ognjenom Čorbićem i Markom Milanovićem imao najbolji ekipni plasman kod mlađih juniora.
Ogi 2.jpg
Ognjen Nikolić 1. mesto u trci na 5000 metara
Mlađa juniorka Marijana Jakovljević zauzela je odlično 2. mesto u trci na 4000 metara i priredila veliko iznenađenje.
Marijana.jpg
Marijana Jakovljević 2. mesto na 4000 metara
U trci starijih juniorki na 4000 metara očekivanu pobedu i zlatnu medalju za ČAAK donela je Sanja Đoković.
Sanja.jpg
Sanja Đoković 1. mesto
Dobar nastup i veliki doprinos ekipi imali su Iva Zelenović, Boris Stojanović, Ivan Urošević i Nikola Adžemović u svojim kategorijama, ali su ovog puta ostali bez medalja.
Kros ekipa ČAAK.jpg
Kros ekipa ČAAK – a 2. mesto na Prvenstvu Srbije
– Ovim takmičenjem je praktično završena zvanična atletska sezona u kojoj smo uprkos svim problemima napravili zaista odlične rezultate. Sa nestrpljenjem očekujemo proglašenja Srpskog atletskog saveza najboljih organizatora takmičenja, atletičara/ki, trenera i listu uspešnosti klubova. Očekuje nas zasluženi odmor, a posle toga pripreme za narednu sezonu –  kaže predsednik kluba Svetislav LJ. Marković.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime