Dveri predstavile urbanistički projekat za „Čačak na Moravi“

0
488
ČAČAK – Posle sedam godina vlasti SNS više je nego jasno da je to vlast koja nema znanja niti sposobnosti da pomeri stvari na bolje u našem gradu, rečeno je na konferenciji za medije u GO Dveri u Čačku.

Vladavina kupljenih diploma upropastila je Srbiju i Čačak, i tu se više nema šta dodati. Vreme je da gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Čačku predstavi razna rešenja za bolji urbanistički izgled našeg grada.

Naš stručni tim za urbanizam već je izlazio sa brojnim konkretnim rešenjima koja su naši odbornici iznosili za skupštinskom govornicom ili na javnim raspravama povodom usvajanja urbanističkih planova.

 

Urbanistički projekat – izlazak na Moravu

 

Uradili smo idejna rešenja za kvalitetnije rešenje uređenja ulice pored gradskog parka ili za formiranje parka na Alvadžinici.

Jedina smo politička organizacija u Čačku koja ima konkretne ideje i program za urbanističko uređenje našeg grada. Sada smo za vas pripremili ideju silaska Čačka na Moravu i jedan konkretan projekat kao deo ove velike ideje, a to je idejno urbanističko rešenje obale Morave u delu gradske plaže odnosno parka „Mladost“.

 

Plaža

 

Master inženjer arhitekture i odbornik u skupštini grada Čačka Đorđe Šipetić u ime Gradske organizacije Dveri u Čačku predstaviće vam ideju silaska Čačka na reku, pod nazivom „Čačak na Moravi“ i pomenuti projekat parka „Mladost“.

 

Plaža sa Brane

 

Svaki grad na svetu kroz koji protiče neka velika i značajna reka koristi taj potencijal da izađe na reku. Samo Čačak ima loše uređeno priobalje Morave kroz čitav centar grada, katastrofalno malo i neuređeno kupalište, a od ove godine i to nam je zabranjeno zbog zagađenja Morave čije uzročnike vlast ne ume da pronađe ili ih krije od javnosti.

 

Park sa parkingom i šetalištem

Ideja silaska Čačka na Moravu je veoma kompleksan urbanistički posao, pre svega zbog velikog balasta izmeštanja industrijske zone sa atraktivne lokacije na kojoj bi mogao da se izgradi Novi Čačak. Međutim, kao odgovorna buduća vlast u našem gradu angažovaćemo najbolje urbaniste koje Čačak i Srbija imaju i izraditi ozbiljnu studiju i master plan po kome će se etapno sprovoditi ovaj dalekosežno važan posao.

 

Predlog za tipski bar

 

Čačak sa silaskom na Moravu, uređenjem kupališne zone, novim kejom i novim gradom u gradu na obali Morave može samo da profitira u svakom smislu – turistički, ekonomski, građevinski i urbanistički, kroz zainteresovanost mladih da ostanu u našem gradu koji nudi nove sadržaje…

Ovo je samo početak jedne kreativne i pozitivne kampanje koju ćemo nastaviti na jesen u saradnji sa Savezom za Srbiju – Čačak i gde ćemo predstaviti kompletnu alternativu sadašnjoj vlasti i konkretna rešenja za sve sfere društva u našem gradu.

 

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Čačku

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime