Dveri o urbanističkom haosu u Čačku

0
55

Srpski pokret Dveri ocenio je u saopštenju da su „Dušan Vulović, kao predsednik Komisije za urbanističke planove i SNS-arhitekta, kao i Zvonko Mitrović kao njegov kolega takođe veoma prisan sa SNS-om, za koje su rezervisani svi veći građevinski poslovi u Čačku, najodgovorniji za arhitektonsko-urbanističko uništavanje Čačka koje svi osećamo i vidimo“.

Kako navode u saopštenju, zloupotrebom stranačkih veza, šemama i kombinacijama skoro niko drugi u Čačku ne može da dobije neki veći posao, a ovaj dvojac kršeći brojna pravila struke, etička pravila i svesno koristeći ostavljene rupe u nakaradnim urbanističkim planovima prave od Čačka vašarsku varošicu nalik na brazilske favele.

—Predsednik Komisije za urbanističke planove je osoba koja je na vrhu piramide organizovane urbanističke grupe koja nam, sa ostalim učesnicima, uništava grad zarad ličnog i stranačkog bogaćenja. Osim što je najodgovorniji za projektovanje i donošenje nakardnih urbanistkih planova koji su glavni razlog urbanističkog haosa u Čačku, nije mu strano ni da – kao ni još jednom arhitekti veoma bliskom SNS-u Zvonkom Mitrovićem – to isto nastavi i u privatnoj praksi prilikom izgradnje brojnih objekata. Kako drugačije oceniti, ne samo antiarhitekturu u Čačku, nego i svesno projektovanje objekata koji nemaju dovoljan broj parking mesta, objekte koji kišnu kanalizaciju ulivaju u fekalnu kanalizaciju, neobezbeđen neophodan minimum zelenih površina, kršenje mnogih urbanističkih parametara gradnje? Zbog svega pomenutog Čačak je svake godine sve ružniji i nepodnošljiviji za život, dok su njih dvojica sve bogatiji. Ovo je samo početak borbe Dveri protiv svih učesnika arhitektonsko-urbanističkog uništavanja Čačka – od pomenute dvojice, preko inspekcijske službe do gradonačelnika i svih ostalih učesnika u ovim koruptivnim radnjama. Obećavamo im, kao i svima koji na sličan način koriste stranačke pogodnosti, da ćemo, čim dođemo na vlast, postaviti pitanje njihove odgovornosti. Zakon o lustraciji kojim će sigurno biti tretirani treba da im bude najmanja briga“, navode Dveri u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime