Dveri: Gradska vlast nije uspela da sakrije povećanja cena

0
175

ČAČAK – Gradska organizacija Dveri u Čačku oglasila se saopštenjem povodom povećanja cena pojedinih komunalnih usluga u gradu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Treći dan zasedanja Skupštine grada Čačka dokazao je da su se sve tvrdnje odborničke grupe Dveri sa početka sednice pokazale istinitim. Podsećamo da smo tokom rasprave o budžetu za narednu godinu najavili poskupljenje komunalnih usluga i za to bili žestoko optuženi da uzbunjujemo javnost i radimo na štetu naših građana. Predsednik skupštine, Igor Trifunović, je u svom maniru oduzimanja reči, isključivanja mikrofona i beskrajnim monolozima uzalud lamentirao nad tobožnjom zlobom opozicije pokušavajući da prikrije stvarne namere ove bahate vlasti.

Za početak, danas se otkrilo da će grejanje u Čačku poskupeti za 6%! Ako ovo nije još jedan u nizu besprizornih udara na osiromašeno stanovništvo, pitamo se šta još treba da se uradi ovom narodu da bi se potpuno ponizio? Da apsurd bude još veći, odbornik vladajuće stranke za govornicom priznaje da je to poskupljenje strašno, ali odmah potom optužuje Dveri za nenalaženje adekvatnog rešenja. E, gospodo iz vlasti, malo ste se zabrojali! Da se ne izdvaja onoliko novca za gradoačelnikovu ishranu, za nabavku enormnih količina soli za održavanje saobraćajnica, za rasvetu u još uvek neizgrađenoj ulici bez građevinske dozvole, imali biste dovoljno da subvencionišete dodatne troškove grejanja. Da gradonačelnik malo manje bespravno zida i puni svoje džepove, a više truda ulaže kod svojih „prijatelja“ iz vrha SNS da ih ubedi u pogubnost ovakve politike, verujemo da bi ova zima bila upola podnošljivija od onoga što dolazi.

Pored grejanja, poskupljuju i usluge iznošenja smeća i to u iznosu od čitavih 8%. Pitamo se, kako je moguće, da u zemlji o kojoj svakodnevno na režimskim medijima slušamo bajke o tome da nam nikad nije bolje išlo, rupe u budžetu popunjavamo dodatnim nametima. Ovo sigurno nije blagostanje. Ovo se zove pljačka.

Dekorativna rasveta, tobožnje jelke, nakaradna limena slova na pustom trgu, gradonačelnikovi građevinski lopovluci, fabrike bez zaposlenih, teško da će moći da zaustave odliv Čačana, a još teže će nahraniti sve veću armiju gladnih. Da je jelka barem prava, pa da može da se od nje naloži vatra da se ove zime ogrejemo…

Informativna služba Dveri Gradske organizacije Čačak

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime