Dve žene preminule u Čačku od posledica zaraze koronavirusom

0
78

ČAČAK – U čačanskoj bolnici preminule su dve pacijentkinje od posledica zaraze koronavirusom, V.Z. (70) iz Lučana i M.R. (70) iz Čačka, saopšteno je danas iz Radnog tima za praćenje epidemije u Čačku.

Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid paciljone hospitalizovano je ukupno 140 osoba.

U protekla 24 časa primljeno je 15 pacijenata, a u respiratornom centru gde su hospitalizovani oboleli sa teškom kliničkom slikom smešteno je 13 njih, od kojih je 11 priključeno na respiratore.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije pregledano je 77 pacijenta, a na kućno lečenje otpušteno je njih 15.
„Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.

„Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.
Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID – 19″, dodaju iz Radnog tima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime