Dva miliona dinara Kulturnom centru za najsavremenije projekciono platno

0
498

GORNJI MILANOVAC – Nakon završenog Konkursa za preddigitalizaciju i digitalizaciju bioskopa za 2019. godinu, odlukom Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu dodeljeno je dva miliona dinara za nabavku novog projekcionog platna.

Kulturni centar Gornji Milanovac već godinama dobija epitet institucije koja na najbolji način realizuje fazno proces digitalizacije i ostvaruje veliku bioskopsku gledanost. Prema rečima direktora Kulturnog centra Dragana Arsića, Kulturni centar dobija veliku podršku opštine Gornji Milanovac, Filmskog centra Srbije, kao i Ministarstva kulture.

„Zahvaljujući saradnji sa Filmskim centrom Srbije, već fazno nekoliko godina Kulturni centar dobija sredstva za preddigitalizaciju i digitalizaciju bioskopa. Podsetiću da smo u nekoliko prethodnih godina osvojili 11 miliona dinara putem projekata, u prvoj fazi to je bio pokretni bioskop, koji se nalazio u zgradi Gimnazije, imali smo i bioskop na otvorenom, takođe, dobili smo 4 miliona za 3D projektor, preko milion i po za digitalne ekrane, a ove godine, prema rečima urednika filmskog programa Bobana Stefanovića, platno za koje smo konkurisali, on je samo video u Berlinu i nalazi se, možda, još i u Parizu“, rekao je Arsić i istakao da je od preko 40 ustanova, 29 dobilo sredstva, između njih i Kulturni centar Gornji Milanovac, što ga svrstava u sam vrh prema funkcionisanju filmskog programa i digitalizacije bioskopa.

Takođe, Arsić je napomenuo da je od početka godine do sada realizovano blizu petsto kulturnih dešavanja, što je mnogo više u odnosu na ostale ustanove kulture.

Arsić je dodao i da je ovde godine Ministarstvo kulture podržalo festival „Kratka forma“ i Međunarodni bijenale umetnosti minijature, prvu fazu. Osim toga, već treću godinu zaredom milanovački Kulturni centar učestvuje u organizaciji Sabora narodnog stvaralaštva, koji će biti održan 15. septembra u Velikoj sali Kulturnog centra. Za ovu namenu od Ministarstva kulture na račun Kulturnog centra uplaćeno je pola miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime