Država će pomoći narodu

0
109

Predsednik Aleksandar Vučić obilazi poplavljena područja na teritoriji Krupnja, Lučana, Guče, Kraljeva, Sirče i Trstenika. Meštanima je poručio da je država dužna da im pomogne, i da će to i učiniti.

U opštini Lučani Vučić je najpre obišao naselje Đerać i Krstac u kojima su 23 kuće poplavljene. Tamo je rekao da je država dužna da pomogne narodu i da će to i učiniti.

Najavio je da će Đerać u opštini Lučani u narednih 10 dana dobiti pomoć, kao i da će biti zaštićeno i poslednjih 180 metara bedema, kako se poplave više ne bi ponavljale u tom kraju.

Predsednik je tom prilikom najavio da će u roku od šest meseci nove stambene objekte dobiti porodice čije su kuće potpuno uništene u poplavama.

„U roku od šest meseci će to biti rešeno za ove ljude. Očekujem da za mesec i po dana krenu radovi i da za 40 do 50 dana dođem i vidim da se uveliko radi. A, pre zime mora sve da bude gotovo“, poručio je Vučić.

Dodao je da će veličina tih objekata biti u skladu sa brojem članova domaćinstva.

Vučić je rekao direktoru „Srbijavoda“ Goranu Puzoviću da preostalih 180 metara bedema mora da se reši i da ga ne interesuje ko se sve buni i da to mora da se uradi da taj kraj ne bi opet bio poplavljen.

 

 

Vučić u naselju Krstac

 

Fiskulturna sala srednje škole

Fiskulturna sala srednje škole „Dragačevo“

Vučić u srednjoj školi „Dragačevo“ u Guči obišao radionicu i fiskultirnu salu, koje su oštećene tokom poplava i kojima je potrebna rekonstrukcija.

Radnici u radionici su ga upoznali sa tim da je voda u roku od sat vremena poplavila prostoriju, da je porasla za dva metra i da su svi motori uništeni, ali da su đaci evakuisani na vreme.

Predsednik im je zahvalio što su prvo brinuli o deci i najavio da će fiskulturna sala, za čiju je obnovu potrebno 36 miliona dinara, biti gotova do Nove godine, najkasnije do kraja januara.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime