Draškić – Čime je Jugović zaslužio mesto u GO SNS, kada su naprednjaci govorili da je promašen čovek i političar

0
165

ČAČAK – Čačanski narednjaci su za Bratislava Jugovića kazali da je on promašen čovek i političar koji posredstvom svog portala komentarpress leči i plasira svoje frustracije, pa se postavlja pitanje šta se u međuvremenu dogodilo jer je sada član GO te partije, izjavio je danas na KZN odbornik NS, Milan Draškić.

Da li je povereništvo SNS promenilo mišljenje o njemu, pa je sada jedan ugledan žitelj Čačka koji svojom stručnošću i intelektualnim sposobnostima zavređuje članstvo u GO SNS, zapitao je on.

„Ukoliko nije prmenjen njihov stav o Jugoviću postavlja se pitanje kako je takav čovek mogao da zaluta i uđe u Glavni odbor naprednjaka. Zbog toga očekujemo da se SNS izjasni o tome, kao i o njegovom transferu u tu partiju“, očekuje Draškić.

Na stranačkoj konferenciji za štampu bilo je i osvrta vezano za adaptatiju sale gradske skupštine.

„Svi rokovi su probijeni kada je u pitanju renoviranje skupštnske sale, a mi kao odbornici postavljamo pitanje kolika je bila projektovana i ugovorena, a kolika će biti konačna vrednost radova na njenoj adaptaciji“, izjavio je danas šef odborničke grupe Nove Srbije, Miloš Marić.

Prema njegovim rečima, aktuelna vlast zbog neprisustvovanja opozicije, zakazuje sednice na svaka tri meseca sa obimnim dnevnim redom pa je odbornicima dato malo vremena da prouče materijal. Marić se osvrnuo i na proteste u Čačku, navodeći da su zapali u ćorsokak.

„Zbog toga ćemo mi pribeći svakom vidu borbe protiv režima, kako u institucijama, tako i van njih“, najavio je on.

Kada je reč o izboru direktora Umetničke galerije “Nadežda Petrović“  SNS je nastavila sa praksom davanja prioriteta osobama koji imaju završene privatne fakultete, ocenio je Marić.

„Novi direktor galerije Branko Ćalović je završio privatni fakultet Union i radio kao tehničko lice u Galeriji. Ćalovićeva protivkandidatkinja Marija Radisavčević kao kustos i istoričarka umetnosti mnogo više zasluživala da postane direktorka“, istakao je on.

Marić je izrazio uverenje da advokat Ivan Ćalović neće postati gradonačelnik Čačka, jer bismo tadam, kako je naveo,  imali trio Ćalovića na vlasti u gradu.

„Danko je direktor JKP za grejanje „Čačak“, Branko na čelu Umetničke galerije “Nadežda Petrović“ i još nam samo fali Ivan kao gradonačelnik“ rekao je on.

Odbornica NS, Antonela Luković se osvrnula na, kako je navela, zapuštenu čačansku infrastrukturu.

„Ulice su nam u rupama, seoski putevi neuređeni, vodovodna mreža (koja postoji) je u katastrofanom stanju, a mladi beže iz Čačka“, ocenila je, između ostalog, ona i dodala da je narodu dosta bajki koje im vlast plasira.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime