Do kraja nedelje konkretna rešenja za ekskurzije

0
53

Do kraja nedelje biće usvojena konkretna rešenja za ekskurzije i rekreativnu nastavu, koje, zbog proglašenja pandemije virusa korona, nisu organizovane.

Predstavnici Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA) imali su sastanak sa nadležnima u Ministarstvu prosvete, gde su predstavljeni predlozi koji bi trebalo da budu prihvaćeni.

Prema rečima direktora organizacije JUTA Aleksandra Seničića, radi se o putovanjima na koja je trebalo đaci da otputuju od marta, kada je uvedeno vanredno stanje, pa do kraja školske godine.

Kako su pojedine agencije dobile novac unapred i potrošile ga za druge namene, teško je izvodljivo da bude vraćen roditeljima.

Poseban problem su putovanja osmaka i maturanata srednjih škola.

Predložili smo da se za ove đake putovanja, ako je to moguće, organizuju tokom leta i to u Srbiji. Ako to nije izvodljivo, škole bi dobile vaučere namenjene sledećoj generaciji maturanata, a od naplate tih vaučera, vratio bi se novac roditeljima za putovanja đaka završnih razreda, koji nisu otišli na ekskurziju. Ti vaučeri bi se odnosili i na putovanja u inostranstvo, ali u periodu od februara do juna sledeće godine. Za ostale đake, ekskurzije, izleti i nastava u prirodi bili bi organizovani od septembra do decembra – objašnjava Seničić.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime