Do kraja godine još jedan nemački investitor stiže u Čačak, “Viland“ prima novih 90 radnika

  0
  264

  ČAČAK – Do kraja godine trebalo bi da bude potpisan ugovor sa još jednom velikom nemačkom kompanijom koja će otvoriti fabriku u Čačku, najavio je gradonačelnik Milun Todorović.

  On nije želeo da precizira o kojoj se kompaniji radi, rekavši da će to učiniti tek kada pregovori budu okončani i potpišu se ugovori.

  – Ubeđen sam da ćemo do kraja godine imati ugovor sa još jednim velikim nemačkim investitorom. Ono što sada mogu da kažem je da se radi o investitoru iz Nemačke – rekao je Todorović.

  Kako Morava info saznaje, reč je o kompaniji iz domena auto industrije, koja bi, kako je predviđeno, svoje hale trebalo da gradi u industrijskoj zoni u Preljini, nadomak fabrike “Forverk“.

  Todorovć je naveo da su u toku konkursi za zapošljavanje u “Forverku“ i sa njim povezanoj firmi “Eldisi“, kao i u “Viland elektriku“. On he pozvao sugrađane da prate konkurse.

  – U “Vilandu“ je konkurisalo preko 300 ljudi, a već je počelo da radi njih 55. U razgovoru sa predstavnicima ove kompanije rečeno nam je da će već u januaru zaposliti još 90 sugrađana. U narednih nekoliko godina, nekoliko hiljada Čačana naći će posao u ovim kompanijama – izjavio je gradonačelnik Todorović.

  Izvor: Morava info

  POSTAVI ODGOVOR

  Molimo Vas unesite svoj komentar
  Molimo Vas unesite ovde ime