Direktor MB Namenska tužio sestru poginulog radnika

0
177

U Ivanjičkom sudu je održano ročište u ponovljenom postupku po privatnoj tužbi Radoša Milovanovića direktora MB Namenska Lučani protiv Mirjane Milivojević, sestre poginulog Milomira Milivojevića.

Mirjana Milivojević je zbog teksta koji je objavio jedan portal u prvostepenom postupku proglašena krivom za delo uvrede, i kažnjena sudskom opomenom uz obavezu da plati sudske troškove, dok je Viši sud u Čačku uzeo u obzir žalbu, poništio presudu i postupak vratio na ponovno razmatranje.

Na drugom ročištu u ponovljenom postupku pravni zastupnici obe strane su saglasne da će ovaj slučaj morati da dobije epilog na narednom ročištu  21.oktobra, jer je advokat privatnog tužioca Milovanovića, preuređenu tužbu podneo na samom ročištu umesto najkasnije do 16. septembra koji rok je odredio sud. Pravni zastupnik porodice Millivojević ističe da ova suđenja postaju mučna za sve, ali od pravde ne odustaje.

Više ne znam koje je ovo ročište po redu po tužbama Radoša Milovanovića koje je podneo protiv sestre i protiv oca nastradalog mladića u MB Namenska, zbog navodnih uvreda koje su oni izrekli u javnosti na okolnost pogibije Milomira Milivojevića. Nikakvih elemenata uvrede nema u njihovim izjavama, jer cilj porodice Milivojević nije da bilo koga vređa, već da se pokrene postupak utvrđivanja odgovornosti nadležnih za nesereću koja se dogodila u fabrici i sankcionisanje odgovornih. Činjenica je da se sa preduzimanjem pravosudnih procesnih radnji odugovlačilo, da se predmet držao u nekoj fioci i Mirjana je napisala otvoreno pismo predsedniku Aleksandru Vučiću, zbog koga je direktor Milovanović podneo tužbu. Neka građani Srbije razmisle zašto neko u pravosuđu počinje da radi svoj posao tek kad predsednik države to kaže – rekao je Vladimir Todorić, advokat porodice Milivojević.

Porodica neće odustati od isterivanja pravde na čistinu, i kako kažu mogu ih tužiti koliko hoće, ali krivci moraju pred lice istine i pravde.

Izvor: Ivanjički radio, ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime