Deonica Ub-Lajkovac u lošijem stanju nego što se mislilo, naređeno da se radi 24 časa dnevno

0
493

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je svim angažovanim kompanijama na sanaciji deonice auto-puta od Uba do Lajkovca da moraju da rade 24 sata dnevno, kako bi ta deonica bila završena do kraja godine, a kompletan autoput od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj.

Reč je o delu autoputa koji su izgradile kompanije „Planum“ i „Putevi Užice“ u vreme bivšeg ministra Milutina Mrkonjića, ali koji se raspao pre nego što je pušten u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala, navodi se u saopštenju tog ministarstva.
Trenutno se sanira kritičan deo u dužini od 2,5 kilometara, za šta je do sada izdvojeno 9,5 miliona dolara.
Zbog loše izvedenih radova Ministarstvo je podnelo i krivične prijave protiv svih odgovornih.
Mihajlović je pozvala sve učesnike na ovom poslu da angažuju dodatne radnike i mehanizaciju, kao i da koriste najkvalitetnije građevinske materijale jer je na terenu utvrđeno da je stanje kolovoza na ovoj deonici mnogo lošije nego što je pokazalo istraživanje koje je sproveo CIP.
Ona je najavila i mnogo intenzivniju kontrolu radova.
Cilj je, kako je navela, da do kraja godine bude puštena u saobraćaj čitava deonicu autoputa od Obrenovca do Preljine, odnosno Čačka, kako bi krenula dalja gradnja koridora ka Požegi.
Autor: Tanjug, Foto – 021

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime