Danas nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije

0
378

BEOGRAD – Suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije trebalo bi da bude nastavljeno danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Suđenje bivšim pripadnicima Državne bezbednosti za ubistvo vlasnika listova „Evropljanin“ i „Dnevni telegraf“ privedeno je kraju nakon tri i po godine od početka postupka, a više od 18 godina od zločina.

Sudsko veće, kojim predsedava sudija Snežana Jovanović, pozvalo je tužilaštvo i odbranu na prethodnom glavnom pretresu da se pripreme za iznošenje završnih reči, čim se reše neka pitanja, što bi moglo da se desi brzo u nastavku suđenja.

Veće je, u ranijem delu postupka, odbacilo niz predloga za dopunu dokaznog postupka, ali i prihvatilo predlog odbrane da se iz predmeta izdvoji zapisnik sa svedočenjem inspektora Dragana Kecmana tokom istrage. Na tu odluku tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu, koji je do sad u ovakvim slučajevima postupao u kratkom roku.

Prvi bi završnu reč, prema pravilima, izneo zamenik tužioca za organizovani kriminal Milenko Mandić, koji zastupa optužnicu.

U optužnici se navodi da je Ćuruvija ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. godina iz niskih pobuda po nalogu n.n. lica iz najviših struktura vlasti sa ciljem da se ograniči sloboda medija i sačuva moć jer je Ćuruvija, kao vlasnik i urednik „Dnevnog telegrafa“ i lista „Evropljanin“, javno kritikovao vlast.

infobrif.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime