Crnogorci se nisu oporavili od prošle godine zbog pandemije

0
128

Uprkos tome što su plaže na crnogorskom primorju, uglavnom, pune, Crnogorci ne mogu da se oporave od prošlogodišnje sezone koja je „pukla“ zbog pandemije.

Prema rečima naše sagovornice Ane, koja je prilikom boravka u Budvi razgovarala sa jednim taksistom, u Crnoj Gori, po njegovim rečima, cveta siva ekonomija i jedva se preižvljava.

„Ko god ima privatne apartmane ne prijavljuje turiste, za razliku od hotela gde je sve regularno“, ispričao je on ovoj turistkinji koja se nedavno vratila.

Ana navodi da su cene u marketima, apotekama i ostalim maloprodajnim objektima slične kao kod nas.

„Cena ležaljki se krece oko 10 € uglavnom na svim plažama, s’ tim sto pojedini ugostitelji naplacuju 15 € prva dva reda do mora“, ispričala je naša sagovornica.

Koliko ćete platiti piće zavisi od restorana ili kafića u kome odsedate. U Starom gradu je aqua viva 0,33 dva evra, pivo od 2 do 3, a hrana u restoranima na plaži je poprilično skuplja nego prethodnih godina, mada treba reći da su porcije veoma obilne.

Pljeskavice, pice, palačinke i sladoledi na šetalistu staju od 2 do 4 evra, a kafa se može popiti od 1, 20 pa sve do 3 €.

„Treba naglasiti da se Budva uveliko gradi, zgrade niču na sve strane. Od samog centra pa sve do brda i subotom je najviše turista na šetalištu. Dosta je Rusa, Albanaca, Srba i Bosanaca trenutno na crnogorskom primorju“, rekla je Ana.

Cene paraglajdinga, rente vodenih skutera i ostalih zanimacija, dodaje, iste su kao svih prethodnih godina.

„Cena goriva dosta povoljnija nego u Srbiji, dizel je 1,19 evra po litru, a kod nas staje 161,9 RSD“, zaključila je ona.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime