Čačanski radiolozi obeležili Lučindan

0
143

ČAČAK – Čačanska radiološka služba Opšte bolnice ove godine bila je domaćin slave sveti Luka svim radiolozima u Srbiji. Bila je ovo prilika da se radiolozi iz cele Srbije još jednom okupe, razmene iskustva i dogovore planove kako da unaprede svoj rad, unaprede službu ali i izbore bolje uslove rada za sebe i pacijente.

-Nama je pripalo da ove godine budemo domaćini slave, što smo mi sa zadovoljstvom prihvatili. Samo udruženje je značajno zbog specifičnosti naših uslova rada. Mi smo bili u Savezu zdrastvenih radnika do 1991. godine. Kao manja grupacija koja nije bila prepoznata sa problemima, zonama zračenja, sa bolestima koje su zadesile naše članove, mi smo izašli iz saveza i osnovali samostalno udruženje. Prošle godine smo slavili 25 godina postojanja, i to je pokazatelj da smo uradili pravu stvar. Izdajemo stručni časopis već dve godine – Radioaktiv, tako da imamo saradnju sa svim eminentnim profesorima koji drže predavanja na našim kongresima. Takođe, sprovodimo kontinuiranu medicinsku edukaciju u toku godine koja je obavezna za obnavljanje licence koja traje sedam godina- rekao je Đorđe Ružičić, vodeći tehničar radiologije u čačanskoj Opštoj bolnici i predsednik Udruženja radioloških tehničara i tehničara nuklearne medicine Srbije.

Načelnica Radiološke službe čačanske bolnice, dr Biljana Vučetić, podseća da je radiologija kraljica medicine jer pomaže svakom lekaru da što pre dođe do dojagnoze.

-Radiologija je veoma mnogo napredovala, i od rendgena kada je moglo da se vidi samo kost, došla do toga da magnetnom rezonancom može da dođe do srži svakog problema i da brzo i jednostavno pomogne svakom drugom specijalisti što pre i što tačnije dođe do dijagnoze. Zahvaljujući višem radiološkom tehničaru naše bočlnice Đorđu Ružičiću, koji je i predsednik Udruženja tradioloških tehničara i tehničara Nuklearne medicine Srbije, mi smo stvorili konekcije i sa radiolozima u Srbiji i okruženju, i stvorili mnoga prijateljstva koja su veoma značajna za rad službe u Čačku – rekla je dr Vučetić.

Čačanska radiologija ima 44 zaposlena radnika, od toga 10 lekara, a ostalo su viši radiološki tehničari i sestre. Na raspolaganju su im dva ultrazvučna aparata, dva multislajsna skenera, a posebno su ponosni na angio salu koja je otvorena prošle godine u decembru.

Izvor , Foto – ozonpres.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime