Čačanka Tijana Nikolić oborila dva nacionalna rekorda na Svetskom prvenstvu i zauzela 7.mesto! 

0
691
XIAOYI


ČAČAK – U ronjenju na dah postoje dve asocijacije pa su tako ove godine održana dva svetska prvenstva u bazenskim disciolinama. Prvo Svetsko prvenstvo po CMAS asocijaciji održano je od 11.-17.06.2018.godine u Linjanu (Italija). Nastupalo je 85 takmičara iz 25 zemalja. Tijana Nikolić je na ovom takmičenju oborila nacionalni rekord u dinamici sa perajima.

Drugo svetsko prvenstvo po AIDA asocijaciji je održano u Beogradu od 23.-30.06.2018.godine. Nastupilo je 125 takmičara iz 23 zemlje. Tijana je u istoj disciplini oborila nacionalni rekord i svojim rezultatom zauzela 7.mesto na svetu, što je za individualne sportove odličan plasman.

“ Jako sam zadovoljna rezultatima iako nisam osvojila medalju. Teško je takmičiti se u svim disciplinama i na dva Svetska prvensta jedno za drugim. Trenirala sam jako naporno da bih postigla rezultate kojma ću prvenstveno ja biti zadovoljna. Naravno imala sam veliku pomoć i podršku Saveza Organizacija Podvodnih Aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) i AIDA Srbije. 
Ovim putem želela bih da se zahvalim gradu Čačku i gradonačelniku Milunu Todoroviću, kladionici „Mozzart“, restoranu „Kabezza“, koji su mi omogućili odlazak na takmičenje“, navela je ona.

Tijana se, takođe, zahvalila Predragu Peci Radifkoviću (RK SEBASTIAN) koji je bio uz nju i bodrio le do poslednjeg daha, „Extreme gym“ teretani i treneru Igoru Aslimoskom koji su joj pomogli u baznim pripremama, „Pansport-u“, „Rexona“, „Adriatic Scuba Mares“ na opremi bez koje ovo sve ne bi bilo moguće, svojoj mami i prijateljima koji su je bodrili.

Tijana Nikolić, se bavi ronjenjem na dah od 2010.godine i iza sebe ima veliki uspeh koji je postigla svojim radom, odricanjima i ljubavi prema ovom jedinstvenom sportu. Nosilac je mnogobrojnih medalja, pehara, nacionalnih rekorda i član je ronilačkog kluba „Sebastian“ iz Beograda.

Ronjenjem na dah je počela da se bavi sasvim slučajno kada je prvi put stavila na noge monoperaje i preronila bez ikakvog predznanja i tehnike u to vreme značajnu dužinu. Tada je shvatila da ima potencijal za ovaj sport o kome se jako malo zna.

Sada je na redu kratka pauza pa počinju pripreme za sledeću sezonu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime