Čačani po peti put u protestu „1 od 5 miliona“

0
191
I ovog petka veliki broj Čačana prošetao je, po peti put, centralnim gradskim ulicama u okviru protesta „1 od 5 miliona“.

Kod spomenika Stepi Stepanoviću okupljenima su se obratili novinar Nenad Kulačin, predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF) i jedan od organizatora protesta Radiša Ćeriman.

 

 

Ćeriman je pozvao okupljene da pozdrave policijske kamere koje su snimale protest sa prozora zgrade Pošte, ispred koje je protest organizovan, na šta su okupljeni reagovali višeminutnim uzvicima „Ua“, uz zvuke pištaljki i truba.

 

 

Novinar Nenad Kulačin ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „zarobio celu zemlju“ i da je „vodi u propast“.

 

 

„On nije bio sposoban da vodi jednu sportsku halu duže od mesec dana, a sada je gospodar života u našoj Srbiji. Nijedan narod u svetu ne zaslužuje da ima ovakvu vlast“, rekao je Kulačin.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, je rekao da on kao vojnik ne može da okrene leđa policjacu koji snima sa prozora Pošte.

 

 

„Mi smo danas pod istom onom okupacijom pod kojiom smo bili i pre 215 godina kada je krenuo Prvi srpski ustanak. Predložem formiranje Kriznog štaba u svim gradovima u kojima se održavaju protesti, koji bi napravio listu sa kanduidaitima za buduće izbore. Dosta su oni pravili te liste i odlučivali ko će nas da predstavlja. Sad ćemo mi da se pitamo“, rekao je Antić.

 

 

Predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF) rekli su da su doneli na protest boce za prskanje protiv štetočina iz Srpske napredne stranke i dva paketa toalet papira na kojima je pisalo „Buljke, mnogoslojni toalet papir“, sa fotografijom direktora RTS-a Dragana Bujoševića, koji su podelili okupljenim građanima. Fantomi su objasnili i zašto nose maske punih sedam godina.

„Fantomke su sinonim za sve njhove fantomske radnje koje su radili u proteklih sedam godina“, rekao je jedan od prestavnika PUF-a.

Organizatori su istakli da na republičkom nivou ostaju pri zahtevima za fer i poštene izbore, slobodnu medijsku scenu, stop nasilju, kao i da se pronađu nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića i pokušaja ubistva Borka Stefanovića.

 

 

Kada je reč o lokalnim zahtevima, učesnici protesta traže ostavku gradonačelnika Miluna Todorovića zbog zagađene reke Zapadna Morava, zatim bioskopa „Sutjeska“, odliva mozgova, stranačkog zapošljavanja i urbanističke mafije.

 

 

Poručuju i da će nakon smene aktuelne vlasti biti neophodna lustracija, u institucijama i politici. Ako do lustracije ne dođe i sistem ostane isti kao i do sada, navode da mladi onda treba da se spakuju i odu iz ove države.

 

 

Učesnici protesta su prošetali centralnim gradskim ulicama, ovog puta nešto duđom trasom, noseći transparente sa raznim natpisima.

 

 

 

Prema nezvaničnim informacijama, prema procenama organizaotora na petoj protestnoj šetnji učestvovalo je više od 1000 Čačana.

 

Izvor: MNA, Beta, Epicentar press, Foto: Epicentar press

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime