Čačak za prvomajske praznike postaje svetska prestonica sportskog plesa

0
327
Plesni klub Luna organizuje 2. i 3.marta međunarodno takmičenje sportskog plesa pri svetskoj plesnoj federaciji World DanceSport Federation.
Zahvaljujući novoizgrađenom  auto-putu i otvorenom aerodromu Morava, Čačak je postao nezaobilazni centar mnogih manifestacija.
„Uz ogromnu podršku grada, čije rukovodstvo je prepoznalo da je ovo takmičenje značajno za grad i uložili svaki vid podrške postavši glavni pokrovitelj ovog takmičenja ali i bezuslovno zalaganje Plesnog kluba Luna, koji u našem gradu postoji i uspešno radi već 27 godina, upravni odbor i sam predsednik Plesnog Saveza Srbije Marija Lazarević, odlučili su da daju podršku do sada najvećem takmičenju sportskog plesa ne samo u Čačku veći i Srbiji.
Plesni klub Luna je svojim radom i organizacijom do sada preko 19. takmičenja sportskog plesa najvišeg saveznog ranga od Kvalifikacionih turnira, Kupova Srbije, Rejting takmičenje Srbije, pa do Državnih prvenstava, stekao uslov da organizuje i takmičenje međunarodnog karaktera pri svetskoj  federaciji sportskog plesa  World DanceSport Federation(WDSF)“, najavio je Darko Vujaković iz PK Luna.
World DanceSport Federation International Open, Serbia Open 2020 i Čačak Trophy 2020 biće održani 2. i 3. Maja 2020 godine u Čačku u sportskoj hali „Mladost“.
„Kao rođena Čačanka, koja je odrasla u ovom gradu i kao takmičar, a sada kao sudija sam ga predstavljala u zemlji i inostranstvu uvek sam se trudila da naš grad i Plesni klub Luna stoje rame uz rama sa svetskim metropolama i najboljim  klubovima sportskog plesa.
Ovo tak mičenje ali i godina su nova prekretnica za sportski ples i Plesni klub Luna u Čačku ali i Srbiji. Ono će postati tradicionalno i organizovaće se i u narednim godinama“ poručila je predsednica Plesnog Saveza Srbije, Marija Lazarević.
Ona je dodala da posle dugih pregovora sa Svetskom federacijom i iznošenja činjenica ali i stanja u našem gradu uspeli su da dobiju  organizaciju takmičenja.
„Za sada imamo potvrđeno učešće 23 zemlje, pored svih zemalja iz okruzenja dolaze i predstavnici Irske, Češke, Rusije, Gruzije, Turske, Grčke, Nemačke, Austrije, Italije, Estonije, Albanije, Poljske, Slovačke, Libana, Slovenije, Belorusije… Čačak jos ima problem sa smeštajnim kapacitetima, koji je mali za još veće sportske događaje pa se iskreno nadamo da ćemo od naredne godine steći uslovi da se organizuje  i takmičenje najvišeg svetskog nivoa WDSF WORLD OPEN. Radujemo se i rekonstrukciji Borčeve hale koja će tada pored novog izgleda dobiti i funkcionalniji prostor“, istakla je.
U razgovorima sa ljudima iz UTP „Morava“ oko organizacije ovogodišnjeg takmjčenja dobili su potvrdu da će se smeštajni kapaciteti od naredne godine proširiti i sa Hotelom „Morava“ što bi zadovoljilo potrebe organizacije velikih takmicenja.
„Takmičenje u Čačku je ušlo u kalendar svetske plesne federacije što je najbitnije i od ove  godine Čačak će imati svake godine najbolje svetske  plesače! 
Ostale organizacione uslove ispunjavamo, kao i broj učesnika kako takmičara tako i zemalja sveta. Ne smemo se zavaravati i upuštati u neke ne proverene priče. Mi smo već bukirali smeštajne kapacitete celog UTP „Morava“ za taj datum. Znamo koji je kapacitet grada pa ćemo se u skladu sa tim i ponašati.Grad se razvija, jača, i poboljšava sve usluge što nam daje mogućnost daljeg napretka i organizacije još većih takmičenja“ rekli su nam iz Plesnog kluba Luna.
Pozivamo sve sugrađane da nastavak prvomajskih praznika provedemo zajedno, uživajući u plesnom umeću najboljih plesača sveta! Vidimo se 2. i 3. maja u hali Mladost, naglasili su iz Lune.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime