ČAČAK – Održana Skupština RVI i PPB, uskoro novi Zakon

0
193

ČAČAK – Udruženje RVI i PPB grada Čačka juče je održalo godišnju skupštinu Udruženja.

Na godišnjoj skupštini članovima Udruženja je predstavljen Izveštaj o radu i finansijski izveštaj za prošlu godinu, koji su jednoglasno usvojeni. Takođe, usvojeno je nekoliko odluka koje su značajne za lakše funkcionisanje Udruženja u 2019.godini.

„Takođe smo obavestili i upoznali članove sa našim obavezama, kao i o pripremama za realizaciju predstojećih aktivnostima Udruženja(obeležavanje dana Udruženja 7.mart i dvadesetogodišnjica sećanja na žrtve Natoa 24 marta i dr.)“, kaže predsednik te organizacije, Nikola Davidović.

Članovi su informisani o toku donošenja novog Zakona o osnovnim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, koji je trenutno u predskupštinskoj proceduri, o netačnim informacijama koje se pojavljuju u javnosti u vezi zakona, o zalaganju da se RVI i PPB stečena prava ne smanjuju.

„Teme su  bile i  zdravstveno, invalidsko i socijalno osiguranje, bolje primene zakona u narednom periodu a ne kao do sada, da se uopšte ne primenjuje. Iznete su i naše primedbe na novi Zakon, koje smo već dostavili ministarstvu u vezi poboljšanja statusa RVI i PPB.,i da ćemo aktivno učestvovati do samog donošenja zakona, čije se donošenje očekuje u toku 2019.godine„, navode članovi.

Predsednik Udruženja RVI, Nikola Davidović izrazio je uverenje da će članovi uskoro ostvariti pravo na popust u plaćanju komunalnih usluga, jer je tokom prethodne godine bilo više sastanaka sa predstavnicima skupštine grada i grdskog veća grada Čačka, što će biti još jedan pozitivan primer brige i pažnje koju grad Čačak čini prema nama.

„Udruženju je najvažnija briga o članovima Udruženja, što smo i pokazali svojim aktivnostima tokom 2018.godine, od kojih je i održavanje godišnje skupštine, obeležavanje dana Udruženja-7 mart, sećanje na žrtve Natoa 24 marta odavanjem počasti svim žrtvama  i  poginulim borcima tokom sukoba na prostorima SFRJ od 1991-1999.godine, razne vrste pomoći našim članovima, nabavka lekova i ortopedskih pomagala, dodela paketića deci članova povodom Božića i nove 2019.godine, kao i školskog pribora deci članova“, zaključio je on.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime