„Budi naša najjača karika: preselimo biblioteku zajedno“

0
472

ČAČAK – Povodom obeležavanja početka preseljenja u novu zgradu Biblioteke, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ u saradnji sa predškolskim ustanovama „Radost“, „Moje detinjstvo“ i „Gimnazion“, u četvrtak 17. januara 2019. godine između 10 i 11 časova organizuje akciju „Budi naša najjača karika: preselimo biblioteku zajedno“.

– Gradska biblioteka ovom akcijom želi da istakne značaj biblioteka kao najstarijih i najbrojnijih ustanova kulture, ali i da simbolično označi početak preseljenja knjiga i inventara u novi prostor u Sinđelićevoj uliciformiranjem lanca dece predškolskog uzrasta kojim bi se povezale stara i nova Biblioteka. Tako stvoren lanac mališana prenosio bi knjige iz ruke u ruku i svi oni zajedno bili bi naše najjače karike živog lanca za seljenje Biblioteke.

Prvu knjigu živom lancu u Dečjem odeljenju u Domu kulture u 10 časova predao bi gradonačelnik Čačka Milun Todorović, a poslednju knjigu tokom trajanja akcije na ulazu u novo Odeljenje za decu i mlade primio bi Bogdan Trifunović, direktor Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime