Brojnim Čačanima onemogućen prelazak na SBB

0
18

Foto:Shutterstock

Brojni Čačani ne mogu da prate kanale televizija Nova S i N1, jer im je, kako tvrde, onemogućen prelazak na SBB mrežu, dok drugi kablovski operateri te kanale ne emituju.

Prema rečima porodice Marić, koja stanuje u samom centru Čačka, čak pre dve godine su zahtevali potpisivanje ugovora sa SBB-om kako bi mogli objektivno da se informišu.

“Juče je moj suprug išao u SBB da vidi šta se dešava po tom pitanju. Tamo su mu rekli da MTS drži monopol i da trenutno nisu u mogućnosti da nam pruže usluge svoje kablovske mreže “, priča za Nova.rs Andrijana Marić.

Na naše pitanje zašto žele da pređu na SBB navodi da im se smučilo da svakodnevno gledaju i slušaju “bajke” sa nacionalnih frekvencija koje se serviraju narodu. Andrijana smatra da je dosta “zavođenja” ljudi svakodnevnim serviranjem neistina sa televizija koje bi trebalo da rade u skladu sa opštim dobrom, jer po zakonu to i jesu, a naročito imajući u vidu da je njihova pokrivenost stoprocentna.

Istovremeno, kako ističe, ugovor sa MTS-om im je istekao, ali nisu želeli da ga produže iz pomenutih razloga.

“Oni nas često kontaktiraju putem telefona kako bismo produžili ugovor, ali mi to nećemo i račune plaćamo mesečno u nadi da ćemo uskoro biti priključeni na SBB”, izrazila je uverenje ova Čačanka. Slična situaciju ima i porodica Majstorović koja je rešila da otkaže usluge MTS-a čim im istekne ugovor sa ovim operaterom.

“Niti imamo šta da gledamo, a nikada nismo sigurni koliki će nam račun biti za prethodni mesec”, priča za naš portal Snežana. Putem MTS-a trenutno imamo mogućnost da se samo objektivno dezinformišemo, zaključila je ona.

Kako nam je rečeno u SBB-u, trenutno je jedina mogućnost priključka na ovu mrežu organizovanje stanara zgrada i potpisivanja peticije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime