BORAC ODMAH UZ „VEČITE“: Marinović preuzeo kormilo košarkaša iz Čačka

0
409

Spreman sam da ponesem rizik i odgovornost koju nosi ova pozicija, čeka me mukotrpan rad – kaže novi trener Čačana

DUGO godina je bio neustrašiv igrač, pravi vođa na terenu, a sada je smelo preuzeo i kormilo košarkaša Borca. Marko Marinović (36) nije se dvoumio kada mu je ponuđena „vrela“ klupa, pa je praktično iz igračkog dresa ušao u trenersko odelo, kao 25. šef stručnog štaba u 74 godine dugoj istoriji čačanskog tima, sa kojim je potpisao ugovor na tri godine.

Marinović je priznao da je bio „malo zatečen“ kada mu je ponuđena nova funkcija, pošto je, kako je naveo, mislio da Borcu još može da pomogne kao igrač. Naglasio je, ipak, da smatra da je doneo dobru odluku.

– Spreman sam da ponesem rizik i odgovornost koju nosi ova pozicija. Čeka me mukotrpan rad. Biće teško. Od svega što sam u karijeri postigao, ništa mi nije palo s neba. Sve što sam uradio, uradio sam maksimalno i pošteno. Nekada ni to nije garancija, već je potrebno mnogo toga da se poklopi. Meni se, na kraju krajeva, poklopilo, ali znam da kada dam svoj maksimum mogu i da očekujem maksimum. Borac treba da bude treća ekipa u Srbiji, iza Partizana i Zvezde. Od tradicije se ne živi, ali mislim da imamo snage da Borac vratimo na to mesto – poručio je Marinović.

Prema njegovim rečima, u toku su pregovori sa igračima koji bi mogli da pojačaju Borac. Marinović je naglasio da bi voleo da kostur ekipe čine igrači koji su rođeni u Čačku ili su u Borcu proveli deo karijere.

– Ne smatram da bi svi igrači trebalo da budu iz Borca, ali bih voleo da okosnica tima budu igrači iz ovog grada. Najviše bih voleo da sa njima napravimo dobar rezultat. Počeli smo već sa pregovorima, ali pitanje je da li ćemo uspeti da ispunimo njihove uslove. Do juče sam bio igrač, tako da i njih nekada shvatam, ali i oni moraju da shvate nas. Veliki broj igrača sa kojima sam kontaktirao želeo bi da sarađuje sa nama – rekao je novi šef struke čačanskog tima.

Takmičarski prioritet i naredne sezone će biti KLS, jer samo kroz tu ligu, zauzimanjem jednog od prva dva mesta, može da se izbori plasman u ABA 2 ligi.

– Verujem da ćemo napraviti dobar sastav. Dosta stvari zavisi od budžeta. Prošlih godina imali smo skroman budžet za takmičenje u ABA 2 ligi, ali smo rezultatski izvlačili maksimum. Nadam se da ćemo napraviti korak napred – naglasio je popularni Malina.

Marinović je najavio da će u trenerskom mandatu afirmisati nove, mlade igrače, i dodao da baza igrača treba da budu mlađe selekcije Borca.

IVANOVIĆ: MARKO KAO ŽELjKO

SPORTSKI direktor Borca Marko Ivanović veruje da je javnost iznenađena ovim potezom, ali nada se da će novi trener krenuti stopama Željka Obradovića.

– U svakom slučaju, imaće punu podršku od svih nas, što će mu, verujem, olakšati posao da pravi rezultate, ali i da stvara igrače – istakao je sportski direktor Borca.

V. I. Novosti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime