Bisenić – Gradske službe nisu odradile posao za zamenu stolarije, ali hoće da povećaju plate funkcionerima

0
230

ČAČAK – Veoma je loša okolnost to što u rebalansu gradskog budžeta nisu opredeljena sredstva za zamenu stolarije i izolaciju u domaćinstvima, ocenio je danas odbornik GG „Čačak je naš“, Dragan Bisenić.

Prema njegovim rečima, propuštena je prilika da se ispravi greška kojom su žitelji grada pored Morave ostali uskraćeni za subvencije za zamenu stolarije, izolaciju i zamenu ložišta i podsetio da tu mogućnost imaju građani u velikom broju opština u našoj zemlji.

„Naše službe nisu odradile posao prošli put, s obzirom da je dokumentacija bila nepotpuna, pa samim tim i odbačena. Ono što toj dokumentaciji zaista nedostaje je upravo odluka skupštine o opredeljenim sredstvima, kao i odluka da ulazimo i podržavamo takav projekat. Danas je bila prilika da to ispravimo donošenjem rebalansa, stavljanjem te tačke na dnevni red mi smo mogli da uđemo pre zime u proceduru kako bi i naši građani imali mogućnost da dobiju subvencije“ rekao je Bisenić prilikom današnjeg zasedanja gradskog parlamenta.

Prema njegovoj oceni pojedine stavke u budžetu “prenaduvane“, a poseban akcenat je stavio na tačku dnevnog reda koja se tiče uvećanja plata gradskim funkcionerima.

On smatra da je u situaciji u kojoj žive obični ljudi, pre svega neprimereno, a takođe i nekulturno da se o tome polemiše na zasedanju Skupštine grada Čačka.

foto privatna arhiva D.B.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime