Asfaltirani putevi u Pranjanima i Srezojevcima

0
258

GORNJI MILANOVAC – U Mesnoj zajednici Pranjani, zaseoku Lazovići, završeno je asfaltiranje 315 metara nekategorisanog puta. Vrednost radova je oko 1.400.000,00 dinara, izvođač radova je „AR gradnja“, a u finansijskoj realizaciji radova učestvovali su lokalna samouprava i meštani u odnosu 3:1.

Predsednik Mesne zajednice Pranjani Radovin Veselinović istakao je da ovo jedna od najberićetnijih godina za Pranjane u poslednjih 30 godina.

„Ove godine smo uradili više putnih pravaca, zahvaljujući opštinskoj upravi, predsedniku opštine i građanima koji su skupili novac, jer kao što znate udeo građana je 1:3. Uradili smo dosta putnih pravaca, sredili smo zgradu na igralištu fudbalskog kluba, a imali smo i jedan od najlepših Sabora violine, u tri dana je prošlo preko 50 000 ljudi, imali smo i posetu predsednika Republike na brdu Galovići. Imamo obećanja za dalje u smislu rađenja kanalizacije za selo Pranjani i dovođenja vode sa Rzava, što će zatvoriti krug da Pranjani budu jedno od najlepših sela, kao što i jesu, u celoj Srbiji“, istakao je Veselinović.

Ovo je bila jedna od najplodonosnijih godina za Pranjane, a žitelji su itekako zadovoljni radovima. Mićo Lazović, do čije kuće vodi put, rekao je da je ovim radovima ispunjena njegova dugogodišnja želja.

„Ovo je problem koji traje od mog dede, pradede, oca, koji nismo nikako mogli rešiti. Sve što naspemo voda je odnosila. Ovo je jedino rešenje i ja sam zahvalan rukovodstvu opštine, Mesne zajednice, Vlade. Putevi su neminovnost, oni spajaju puteve, ideje, robe“, rekao je Lazović.

Završetkom ovog puta zaokružena je ovogodišnja građevinska sezona u pranjanskom kraju, kada su radovi na putnoj infrastrukturi u pitanju.
Osim Pranjana, i meštani Srezojevaca dobili su nov asfalt na deonici nekategorisanog puta dužine 270 metara. Vrednost radova je oko 1,5 miliona dinara, a izvođač radova je „AR Gradnja“.

Oko 270 metara asfaltnog puta u Marića sokaku u Srezojevcima, za dvadesetak domaćinstava koja gravitiraju duž ove saobraćajnice, mnogo znači. Marića sokak koriste i ostali meštani, jer Srezojevce povezuje sa drugim delovima matične opštine, kao i sa Čačkom.
Predsednik Mesne zajednice Srezojevci Ivan Ostojić istakao je da urađeni put puno znači svim meštanima.

„Malo je reći da selu ovaj put mnogo znači. Izgradili smo ga udruženim sredstvima meštana i lokalne samouprave“, izjavio je Ivan Ostojić, predsednik MZ Srezojevci.
Završetak ovih putnih pravaca samo je jedan u nizu uspešno završenih infastrukturnih projekata u ovoj građevinskoj sezoni, u kojoj su asfaltirani mnogi, kako lokalni, tako i nekategorisani putevi. Podsetimo, opština Gornji Milanovac izdvaja preko trista miliona dinara za izvođenje infrastrukturnih radova na seoskom, ali i gradskom području, kako bi se poboljšali uslovi života svih građana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime