ARLEM izložba u Čačku

0
655

U saradnji sa Domom kulture Čačak, nakon Beograda, Zlatibora i Užica, ARLEMM umetnički karavanje u subotu stigao na čačanski gradski trg.

Autorpokretne multimedijalne izložbe fotografija je DraganaSelaković, koja je svojim umećem dočarala dešavanja sa prošlogodišnjeg ARLEMM-a. Osim što okuplja vodeća imena, pre svega iz sveta klasičnemuzike, ARLEMM se izdvaja po značajnim prirodnim i kulturno-istorijskim lokalitetima na kojima se koncerti i druga dešavanja realizuju, a sa više od 70 održanih edukativnih radionica, 120 koncerata i 2600 individualnih časovanastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije.

Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Arilje i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a usaradnji sa Crkvenom opštinom grada Arilja, Bibliotekom Arilje, Sosijete Ženeral bankom i kompanijama Ekstremintimo i Telenor.

Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti, negovanje duhovnosti i razvoje škološke svesti.

Manifestacija traje dve nedelje, a poslednja tri dana su rezervisana za najbitnije koncerte u okviru ARLEMM artfestivala – od 26.do 28. jula. Na manifestaciji su prethodnih godina nastupali StefanMilenković, Jovan Kolundžija, Lena Kovačević, Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin i mnogi drugi.

Ove godine lepote Arilja će još jednom oplemeniti nastupi velikih umetnika, kao što su Bisera Veletanlić, Vasil Hadžimanov, Jugrupa, Divanhana, Divna Ljubojević, Sara Renar, Marko Luis, ali i mladi talenti Škole za muzičke talente sa svetski poznatim violončelistom Draganom Đorđevićem Suzukijem i gostima iznenađenja.

Izložba će u Čačku biti postavljena do 30.juna, posle čega kreće na svoje sledećen odredište u Požegu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime