Anđelko Kovačević četvrti put pobedio u trci za Časni krst

0
87

ČAČAK – Čačanin Anđelko Kovačević po četvrti put je postao nosilac Bogojavljenskog krsta, pošto je danas u konkurenciji oko 170 takmičara prvi doplivao do Časnog krsta u Zapadnoj Moravi.

Među odvažnim plivačima, po hladnom vremenu, bilo je nekoliko dama, kao i dvojica dečaka. Najmlađi učesnik imao je devet, a najstariji 65 godina.

Osim Čačana u Zapadnoj Moravi su plivali i Gornjomilanovčani, Dragačevci, kao i pripadnici 98. vazduhoplovne brigade iz Lađevaca.

Plivanje za Časni krst pratili su brojni Čačani.

Start za plivanje označen je pucnjem iz trešnjevog topa, kao i puštanjem 12 belih golubova.

Danas je praznik, nedelja, kada se okuplja porodica i drago mi je što je došao veliki broj ljudi. Divan dan, divan praznik, nešto što mami suze i velike emocije – rekao je Kovačević.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, smatra da praznik Bogojavljenje zaslužuje ovakav skup.

Ovo je dokaz da svake godine može da bude bolje zahvaljujući Sportskom centru “Mladost“, hramu Vaznesenja Gospodnjeg, kao i Gradu. Mnogo više takmičara, posetilaca, ali ono što me posebno raduje jesu naše Čačanke koje su zaplivale u Zapadnoj Moravi, kao i jedan dečak od devet godina. Tridićemo se da naredne godine budemo još bolji organizatori – naglasio je Todorović.

Plivanju za Časni krst prethodili su liturgija u čačanskoj crkvi, kao i litija do gradske plaže.

Današnjem pobedniku biće uručeno specijalno priznanje na svečanoj akademiji koja će se večeras održati u Domu kulture.

Ovogodišnji poruka svečane akademije “Ostajte ovde” upućena je svim mladima da ostanu u svom gradu i da ne napuštaju zemlju.

Među brojnim učesnicima biće hor Gimnazije, Etno džez orkestra, članovi Kulturno umetničkog društva Bambi, glumci, među koja je i Tanja Bošković, kao i guslari i članice društva Crnućanke.

Danas je na gradskoj plaži, a večeras će se i u Domu kulture, prikupljati novac koji je namenjen za lečenje učenika Luke Rakonjca.

Izvor: MNA; Foto: MNA/Miloš Lukić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime