AK „ČAAK“ – Sezona za pamćenje

0
308
U subotu 21. decembra 2019. godine pobedom i dobrim rezultatom u trci na 60 metara, na “ IV Memorijalnom atletskom mitingu Mihailo Mika Švraka“, koji se tradicionalno održava u Atletskoj dvorani u Beogradu u organizaciji Atletskog kluba „Top jump“ Ivana Ilić je potvrdila da će i u idućoj godini nastaviti sa dobrim rezultatima iako prelazi u starije juniorke.
Kreator ove lepe atletske manifestacijue je srpski seniorski i juniorski svetski rekorder u skoku u vis Dragutin Topić čiji je trener bio Mihailo Švraka.
 
„Ovom trkom Ivana Ilić je stavila tačku na ovogodišnju sjajnu sezonu Atletskog kluba „ČAAK“. Pored rekorda Srbije na 200. metara (24,58) Ivana Ilić je 100. metara istrčala za 11,99 ali je vetar bio nešto jači pa je ostao stari rekord (12,00) čiji je takođe ona vlasnik. Naši atletičari su ove godine osvojili 23. medalje na državnim prvenstvima, imali smo 11. plasmana među tri prvoplasirana na kupu Srbije u raznim starosnim kategorijama, 3. medalje na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore, sjajno 6. mesto na EYOF – u, 3. medalje na školskom prvenstvu Srbije, ekipa pionira je bila 3. na Prvenstvu Srbije u krosu… Trener Dragan Dukanac je od strane Atletskog saveza Srbije proglašen za najboljeg atletskog trenera u Srbiji za kategoriju mlađih juniorki“, ističu.
AK „ČAAK“ je godinu završio na 17. mestu liste uspešnosti klubova što je ogroman uspeh, jer se tu boduju svi rezultati u organizaciji ASS, nastupi za reprezentaciju, međunarodni plasmani kao i državni rekordi. Uz pomoć zaljubljenika u atletiku, grada Čačka i Udruženja Čačana u Čačku klub organizovao 3. velika atletska događaja, koja su Čačak upisala u atletski kalendar Evrope.
Uspesi nisu prošli ne zapaženo od strane sportskih novinara, ČSS kao i svih koji prate sportska dešavanja u gradu.Na proglašenju najuspešnijih sportista grada Čačka u organizaciji ČSS klubu je pripalo čak četiri priznanja. Trener kluba Profesor Srđan Jović je proglašen za najuspešnijeg profesora, Ivana Ilić za najuspešniju sportistkinju, Sanja Đoković za najuspešniju kadetkinju, a Ognjen Nikolić za najuspešnijeg juniora. Ono što nas posebno raduje je to da su i sportski novinari imali sličan stav kada je u pitanju naš klub – navode iz kluba.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime