Raspisan konkurs u Ivanjici za nabavku priplodnih grla ovaca, muzilica i opreme za pčelarstvo

1650

Opštinska uprava opštine Ivanjica je preko Odeljenja za poljoprivredu raspisala konkurse za subvencionisanu nabavku priplodnih grla ovaca, muzilica i opreme za pčelarstvo. Za ove namene iz lokalnog budžeta izdvojeno je 12.530.000 dinara.

Pravo na korišćenje sredstava pod uslovima utvrđenim ovim konkursima imaju fizička lica – nosioci registrovanih komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu sa teritorije opštine Ivanjica, koji u skladu sa uslovima konkursa izvrše nabavku 10 kvalitetnih priplodnih grla ovaca starosti do 7 meseci, ako su u periodu od 1. januara ove godine a do isteka konkursa izvršila nabavku muzilice, ili ako su od početka ove godine do kraja trajanja konkursa izvršili nabavsku opreme za pčelarstvo vredne 30.000 dinara, prenosi infoliga.

Za zahteve na kunkursu koji budu najbolje ocenjeni od strane Odeljenja za poljoprivredu, opština će za nabavku priplodnih grla ovaca vraćati 80 odsto uloženih sredstava u kupovinu, a najviše do 120.000 dinara. Procenat povraćaja za muzilice i opremu u pčelarstvu je 65 odsto, od iznosa bez PDV-a.

Konkurs za nabavku priplodnih grla ovaca otvoren je do 9. jula, dok konkursi za subvencionisanu nabavku muzilica i opreme za pčelarstvo traju do 20. jula, odnosno do utroška predviđenih sredstava.

Sve informacije u vezi raspisanih konkursa mogu se dobiti lično u kancelariji broj 17 Opštinske uprave opštine Ivanjica, putem telefona 032/515-0326, kao i na sajtu opštine Ivanjica: www.ivanjica.gov.rs.

Foto – http://www.mladiniksica.me/