„1 od 5 miliona u Čačku“ – Poslednja šansa za promene

0
176

ČAČAK – U ime građana koji protestuju u Čačku danas se oglasio saopštenjem za javnost jedan od organizatora, Radiša Ćeriman.

SAOPŠTENJE PRENOSIMO U CELOSTI

 

Poštovani sugrađani,

Mi organizatori protesta 1 od 5 miliona u Čačku smatramo da je vreme da se oglasimo povodom budućih koraka koji bi trebalo da se sprovedu zarad budućnosti naše zemlje i konačnih promena koje toliko dugo očekujemo. Nijedna vlast u prethodnih skoro 30 godina nije bila dobra, ali ova sadašnja je nikad gora.

Obesmislili su institucije, ponizili akademsku zajednicu, oterali srpsku budućnost u inostranstvo i ugušili demokratiju i javni diskurs.

Svesni smo svih mana opozicije, ali takođe smo svesni i stanja u državi i da ukoliko nešto ne preduzmemo država će nam biti uništena, a “Budućnost Srbije” u inostranstvu.
Zbog toga smatramo da je predlog Sporazuma sa narodom dobra osnova za konačne promene, sa naglaskom na tačku 4. u kojoj se naglašava da će svi ugovori i dogovori koju su štetni po državne i nacionalne interese biti poništeni.
Insistiramo na tome da se nakon promena MORA sprovesti lustracija i da svi oni koji su odgovorni za uništavanje Srbije više nikad ne dobiju priliku da stvore situaciju kao što je danas.

Kada gori zgrada, stanari se ne raspravljaju o tome ko je dobar komšija, već zajedno gase požar.
Jedino zajedno možemo stvoriti uslove za normalan život, bez straha od izgovorene reči i razlitih stavova.

Ovaj narodni bunt je poslednja šansa da dođe do promena i ukoliko se opet izigra poverenje građana, mi studenti smatramo da nemamo budućnost u našem gradu i našoj državi.

Do konačne pobede!
Do konačne promene!

U ime Organizacionog odbora protesta,

Radiša Ćeriman, student master studija politikologije

POSTAVI ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar
Molimo Vas unesite ovde ime